Met de app kies je zelf wanneer Wosh je wasgoed levert.

Brusselse start-up Wosh levert je wasgoed gestreken aan huis

Bram Van de Velde
19/09/2023

Je mand met vuile was laten ophalen en alles 48 uur later gewassen en gestreken terugkrijgen? De Brusselse start-up Wosh maakt het mogelijk voor zes euro de kilo. Na Brussel zijn nu Leuven en Gent aan de beurt. “Je hoeft de was zelfs niet te sorteren.”

“We willen het hele wasproces zo eenvoudig mogelijk maken voor onze klanten”, vertelt Maxime Geurst (25). Samen met Tom Mahaut (25) richtte hij enkele jaren geleden Wosh op. “In onze app kunnen gebruikers de ophaling en de levering van hun wasgoed plannen. Je kan ook afwerkingsvoorkeuren toevoegen, zoals je was laten vouwen of op hangers laten leveren.” Wie zijn wasgoed laat ‘woshen’ kan ook online betalen en elke stap van de bestelling in realtime volgen in de app.

De familie van Tom baadt al vijf generaties lang wasserijen uit. "Mijn familie heeft de wasserij La Petite Suisse, met vestigingen in Elsene en Watermaal-Bosvoorde. Het wasgoed dat onze koeriers ophalen, komen daar terecht. La Petite Suisse wordt nu gerund door mijn vader, daarvoor door mijn grootvader. Ik concentreer me nu om Wosh. “Wij wilden het proces digitaliseren. Wosh is een digitale partner voor wasserijen. Wij zorgen voor de IT en de logistiek.”

Tom startte de app tijdens zijn studies. "Maar ik kwam er al snel achter dat een online wasdienst opstarten veel meer voeten in de aarde had dan ik dacht", aldus Mahaut. Maxime reageerde op een facebookpost van me. Ik heb veel operationele kennis. Maxime is de man van de IT en de data. We zijn erg complementair."

Sorteren hoeft niet

De klant ontzorgen staat centraal. De was doen moet zo eenvoudig mogelijk kunnen gebeuren. Je wasgoed wordt aan huis opgehaald op de datum die jij zelf kiest. “Sorteren hoeft zelfs niet”, volgens Geurts. “Onze partnerwasserijen zorgen dat alles juist gewassen wordt en netjes terugkomen.”

Wosh blijkt na enkele jaren vooral aan te slaan bij gezinnen met kinderen of expats. Maar ook bedrijven kunnen een beroep doen op Wosh en zo een wasdienst aanbieden aan hun medewerkers. "Sinds de app stabiel is kent Wosh een maandelijkse groei van 15 tot 20 procent. "En drie op de vier klanten die een eerste keer onze service gebruikt, doet dat ook een tweede keer."

Nu is de tijd rijp om verder te groeien. Sinds deze week is de wasgoedapp beschikbaar in Leuven en Gent. Daarna is het aan Antwerpen.

Wa(s)kosta?

Alledaagse kledij wassen kost zes euro per kilo. En voor delicate kledij, zoals hemden of kleedjes die naar de droogkuis moeten, rekent Wosh een prijs per stuk aan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni