| Het OXY-project in het voormalige Muntcentrum op de Anspachlaan

Engie verhuist Belgische zetel naar OXY-gebouw in centrum Brussel

© Belga - BRUZZ
06/06/2024

Het Frans-Belgisch energiebedrijf Engie verhuist zijn Belgische zetel van de Noordwijk van Brussel naar het oude Muntcentrum in het centrum van de hoofdstad. Dat heeft de groep donderdag bekendgemaakt.

De verhuizing gebeurt in de loop van 2026. Zowat 4.000 werknemers van Engie België nemen dan hun intrek in OXY, het voormalige Muntcentrum tussen het Muntplein en het De Brouckèreplein. Vandaag is de zetel van Engie in ons land nog gevestigd aan de Simon Bolivarlaan in de Brusselse Noordwijk, het energiebedrijf huurt daar het complex ‘Pole Star’. De verhuizing naar OXY past in de doelstelling van Engie om koolstofneutraal te zijn tegen 2045, klinkt het.

Het kruisvormige OXY-gebouw wordt momenteel gerenoveerd door de bouwpromotoren Immobel en Whitewood, dat laatste bedrijf bezit ook de helft van het oude Engie-hoofdkwartier in de Noordwijk. Daar werken sinds maart ambtenaren van de Europese Commissie.

31.500 vierkante meter kantoor

Engie en het ingenieursbureau Tractebel zullen beschikken over 31.500 vierkante meter aan kantoren, verdeeld over 13 verdiepingen in het nieuwe complex, zo schrijft het energiebedrijf in een persbericht.

Het nieuwe gebouw zal van energie worden voorzien door zonnepanelen. Engie zal enkel “100% groene stroom” aankopen om de energie opgewekt door de panelen aan te vullen. Bij de verbouwing wordt ook extra ingezet op de energie-efficiëntie van het gebouw. Het doel is namelijk om de CO²-uitstoot “tot het strikte minimum” te beperken. “We nemen ook compensatiemaatregelen voor de resterende uitstoot van broeikasgassen”, zo verklaart Engie.

Engie kampt al een tijdje met overcapaciteit in haar oude gebouw in de Noordwijk. Het bedrijf telt ongeveer 4.000 werknemers, maar velen onder hen werken vaak van thuis uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Schaarbeek , Economie , Stedenbouw , Muntcentrum , Engie , Noordwijk , Whitewood , Muntplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni