Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel

| Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel.

Eenvoudig Nederlands

Bedrijf opstarten? Contacteer Actiris

© BRUZZ
01/03/2024

Actiris is een Brusselse organisatie die mensen helpt om werk te vinden. Kun je geen baan vinden? Richt dan je eigen bedrijf op, met hulp van een coach.

In Brussel heeft bijna vijftien procent van de bevolking geen werk. Om deze mensen te helpen werk te vinden, biedt Actiris een nieuw programma aan. Het doel: in 2027 vierduizend mensen helpen een eigen bedrijf op te richten met hulp van een coach.

Iedereen die zich heeft aangemeld bij Actiris, kan meedoen aan het coachingsprogramma. Maar sommige groepen hebben meer kans om te worden gekozen. Bijvoorbeeld mensen die al meer dan een jaar werk zoeken, mensen zonder diploma, mensen die niet uit België komen of ouder zijn dan vijftig.

Wie zich aanmeldt, kan verschillende dingen leren. Een paar voorbeelden: werken met de computer, een taal leren of verbeteren. De coaches van Actiris kunnen ook helpen bij het opstellen van een businessplan en het zoeken naar financiering.

Voor meer informatie kun je terecht bij Actiris.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug. Lees hier het originele artikel.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni