| Een stapelbed in de internationale trein.

Nieuwe nachttrein rijdt van Brussel naar Praag

JP
© BRUZZ
21/03/2024

Vanaf 25 maart kun je met de nachttrein van Brussel naar de hoofdstad van Tsjechië te reizen. Je stapt 's avonds in de trein, kunt er slapen en als je tegen de ochtend wakker wordt, ben je in Praag. Een handige manier van reizen, vinden ze bij uitbater European Sleeper: "We willen elk jaar een nieuwe route voor de nachttrein lanceren."

Sinds mei vorig jaar kon je al met de internationale slaaptrein van Brussel naar Berlijn rijden, via Amsterdam. Vanaf aanstaande maandag kun je verder reizen tot in Tsjechië. In 2025 of 2026 komt er nog een extra nachttrein die tussen Amsterdam, via Brussel naar Barcelona gaat.

De nachttrein van European Sleeper zal op maandag, woensdag en vrijdag rijden, drie keer per week dus. De ticketprijzen variëren, afhankelijk van de dag waarop je reist en het comfort dat je kiest.

Een voorbeeld: eind april kun je voor ongeveer 250 euro heen en terug naar Praag reizen. In dat geval deel je een slaapcoupé met anderen, er zijn zes bedden.

Het traject van de hogesnelheidstrein Brussel-Praag

| Het traject van de hogesnelheidstrein Brussel-Praag.

Dit zijn de belangrijkste stopplaatsen van de trein:

  • 19.22 uur: Je vertrekt van station Brussel-Zuid

  • 22.34 uur: Je komt aan in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam

  • 06.16 uur: Je komt aan in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn

  • 8.20 uur: De trein stopt in Dresden, niet ver van het bekende Nationaal park Saksisch Zwitserland

  • 10.45 uur: Je komt aan op de eindbestemming in Tsjechië, hoofdstad Praag

Er zijn nog meer nachttreinen die vanuit Brussel vertrekken. Zo is er een nachttrein van het Oostenrijkse spoorbedrijf ÖBB, die ook van Brussel naar Berlijn gaat. Hij neemt wel een andere route: deze trein gaat niet via Amsterdam, maar via de Duitse steden Keulen, Bonn en Frankfurt tot in Berlijn. Hetzelfde bedrijf heeft ook een nachttrein van Brussel naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug. Lees hier het originele artikel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Eenvoudig Nederlands

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni