Het Beursplein van Brussel.

Het geheugen van Stad Brussel opgenomen in de Erfgoedbank

Mats Buelinckx
28/04/2021

Ook Stad Brussel wordt opgenomen in de Erfgoedbank en gaat op zoek naar kleine en lokale geschiedenis van Brussel. Dat zal gebeuren aan de hand van foto’s, prentkaarten, geluidsopnamen, etc. uit de privécollectie van haar inwoners.

Na Jette, Ganshoren, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe is nu ook Brussel Stad lid van de Erfgoedbank. Aan de hand van foto’s, prentkaarten, geluidsopnamen en beelden van vroeger wilt Stad Brussel haar lokale geschiedenis niet verloren laten gaan. Al het erfgoed zal gedigitaliseerd worden en verschijnt op een website.

Brussel (Vijfhoek, het zuidelijk deel Louiza-Roosevelt en de Europese Wijk), Neder-Over-Heembeek, Haren en Laken hebben voortaan elk een website waar al hun erfgoed op te vinden is. Op de website kan zowel Franstalige als Nederlandstalige informatie worden ingevoerd.

De Erfgoedbank is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en werkt samen met verschillende lokale partners. Elke Brusselse gemeente kan partner worden van de Erfgoedbank en er worden infosessies georganiseerd op maat van elke wijk.

"We merken dat vele Brusselaars een passie voor lokale geschiedenis delen," aldus Ans Persoons, schepen bevoegd voor Nederlandstalige aangelegenheden in Stad Brussel in een persbericht. "Ze hebben thuis vaak heel wat kleine schatten verzameld. En zeker ook in onze deelgemeenten – zoals Laken, Neder-Over-Heembeek of Haren- is er een grote belangstelling om de eigenheid van hun buurt niet verloren te laten gaan."

https://www.erfgoedbankbrussel.be/

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni