| Honderden politieagenten werken samen aan de ontrafeling van het Sky ECC-netwerk.

Proces Sky ECC: parket vraagt vrijspraak voor beklaagde die werd verward met naamgenoot

© Belga
16/04/2024

Het federaal parket heeft dinsdagochtend de vrijspraak gevraagd voor Mohamed R., een van de beklaagden in het omvangrijke Encrochat/Sky ECC-drugsproces. De man wordt vervolgd voor de correctionele rechtbank van Brussel, maar zou verward zijn geraakt met een man die op één letter na dezelfde naam heeft.

Maandag pleitte de verdediging van Mohamed R. al de vrijspraak om die reden. "Ik pleit niets ondergeschikt, want er staat niets in de zaak tegen mijn cliënt," zei zijn advocaat. "Het openbaar ministerie verwarde Mohamed R. met een andere Mohamed R. Op één letter na hebben ze dezelfde achternaam, maar het zijn niet dezelfde personen."

Mohamed R. werkte op de luchthaven van Zaventem bij de Crew Service. "Hij ging de bemanning ophalen van het vliegtuig naar kantoor en vice versa, maar van 2017 tot 2020 kon hij niet werken vanwege depressie en burn-out na de dood van zijn vader," aldus de verdediging nog maandag. Daarmee werd het argument van mogelijke hulp aan kopstuk Abdelwahab G. bij de drugstrafiek tegengesproken.

Dinsdag heeft het parket bevestigd dat het account op het versleutelde berichtensysteem Encrochat niet aan de vijftiger gelinkt kan worden, waarop het zijn vrijspraak vroeg.

De laatste hoorzitting in het omvangrijke proces is voorzien op 25 april. Hierna zal de rechtbank naar verwachting na enkele maanden een uitspraak doen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni