Mars voor Natacha de Crombrugghe: 'Ouders moreel en financieel steunen'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022
Updated: 22-05-2022 - 16:24

Vrienden van de in Peru vermiste Natacha de Crombrugghe (28) organiseerden vandaag een ‘Mars van de hoop’ aan Drohme, bij het Zoniënwoud. Na vier maanden zoeken is er nog altijd geen spoor naar de jonge vrouw.

“We zijn hier vandaag om onze morele steun te betuigen aan de ouders van Natacha en om geld in te zamelen voor de zoektocht,” zegt Pierre Visart, een van de initiatiefnemers. Op de trappen van de Renbaan van Bosvoorde vormden de deelnemers met papieren blaadjes de hashtag #LookingForNatacha, de naam van de steungroep op de sociale netwerken. Daarna konden de aanwezigen een parcours van 6 of 10 kilometer wandelen door het Zoniënwoud.

"We hadden aan een voettocht gedacht want Natacha hield van stappen, en we wilden haar ouders, die in de omgeving in Linkebeek wonen, een hart onder de riem steken", zegt Visart, die met vrienden van Natacha het initiatief nam voor de mars. "Ook om haar verdwijning onder de aandacht te houden, zodat de Belgische en Peruaanse autoriteiten hun inspanningen om haar terug te vinden, voortzetten."

De naar schatting 300 deelnemers hadden zich voor de gelegenheid in het groen gekleed, “de kleur van de hoop,” zegt Pierre Visart. “Het is belangrijk de hoop te blijven koesteren om Natacha te vinden.”

Sinds Natacha de Crombrugghe vier maanden geleden tijdens een trektocht in Peru verdween, kamden reddingswerkers en vrijwilligers de hele Colcavallei uit, waar ze voor het laatst gezien was. De zoektocht is voorlopig zonder succes.

Geld inzamelen voor gidsen en drone

Naast mentale steun, willen de organisatoren van deze wandeling de ouders van Natacha ook financieel een hart onder de riem steken.“We hopen dat Natacha nog leeft. De Peruviaanse overheid is nog op zoek naar haar, maar ze hebben niet de middelen om te zoeken,” weet Visart. “De ouders van Natacha wachten bijvoorbeeld op een drone, waarmee de canyon beter kan worden doorzocht.”

De financiële middelen zijn verder nodig om de gidsen te betalen die de ouders van de vermiste de Crombrugghe ter plaatse inzetten. "Ze bieden ook een beloning van 15.000 dollar aan voor elke informatie die waardevol is, wat tot nu toe niet het geval was." Op de Facebookpagina van het evenement, riepen de organisatoren van de mars op om minstens 10 euro te storten om de zoektocht naar Natacha via Child Focus te steunen.

De ouders van de Crombrugghe zijn momenteel in Peru, maar andere familieleden namen aan de wandeltocht deel. Ook de vader van Théo Hayez, de jongeman die voor het laatst op 31 mei 2019 in Byron Bay in Australië gezien werd, was aanwezig.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?