DKLVO

| Tramlijn 44 is onderbroken tussen het Trammuseum en eindhalte Tervuren Station.

Werkzaamheden Tervurenlaan impacteren reizigers van tram 8, 39 en 44

JP
© BRUZZ
02/06/2024

De MIVB voert vernieuwingswerken uit aan de tramsporen op de Tervurenlaan. Daardoor zijn tramlijnen 8, 39 en 44 onderbroken in de omgeving van het Trammuseum. Deze werkzaamheden zijn gestart op 1 juni en duren nog tot halverwege volgend jaar.

In 2024 en 2025 vernieuwt de MIVB de tramsporen op de Tervurenlaan, specifiek tussen het Trammuseum en het eindpunt Tervuren Station. Ook worden verschillende tramhaltes heringericht als onderdeel van dit project. Dat laat de MIVB weten in een uitgebreid artikel op mivb.be.

De heraanleg van de tramsporen op de Tervurenlaan is opgedeeld in vier fasen: de zone van Vier Armen tot het eindhalte Tervuren is grotendeels afgerond, op enkele afwerkingen na, die gepland zijn in de zomer van dit jaar. Van 1 juni tot eind augustus worden de sporen vernieuwd in de omgeving van het Trammuseum. Tegelijkertijd pakt de MIVB ook de sporen tussen de Vorstlaan en de halte Madoux aan. Van september 2024 tot en met mei 2025 worden de sporen vervangen tussen de halte Madoux en Vier Armen.

“In plaats van een traject van veertig minuten, dreigt mijn route nu een uur en twintig minuten te gaan duren,” reageert een reiziger aan BX1. Ook de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, Benoit Cerexhe (Les Engagés), is niet enthousiast. Hij betreurt vooral dat de werken samenvallen met die aan het Leonardkruispunt. “De MIVB zet vervangbussen in, maar die komen in de file terecht,” vreest hij.

Om de hinder voor reizigers te minimaliseren, zet de openbaar vervoersdienst inderdaad bussen in. Tramlijn 8 wordt vervangen door een bus die van het Trammuseum naar Herrmann-Debroux rijdt. Voor tramlijn 39 wordt een bus ingezet die tussen het Trammuseum en Ban-Eik pendelt. Tramlijn 44 wordt vervangen door een bus die van het Trammuseum naar eindhalte Tervuren gaat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni