© Comité Quartier Meunier

Nieuwe petitie voor behoud tuin villa Dewin

KVDP
© BRUZZ
24/02/2019

In Vorst hebben buurtbewoners een petitie gelanceerd voor het behoud van de volledige tuin van villa Dewin. Een deel van de tuin is al beschermd sinds 2016. Er zijn plannen voor een nieuwbouwproject naast de villa, en daartegen verzetten buurtbewoners zich al jaren.

Buurtbewoners, verenigd in het burgercollectief Constantin Meunier, pleiten al jaren voor het behoud van villa Dewin in Vorst. Het aanpalende gebouw en een deel van de tuin verdwijnen mogelijk door de komst van een nieuwbouwproject met 39 appartementen en 41 ondergrondse parkeerplaatsen. Dat project wordt nu onderworpen aan een openbaar onderzoek.

In 2016 werd een groot deel van de tuin geklasseerd, maar dat is niet genoeg, vindt het burgercollectief. Dat lanceerde daarom een nieuwe petitie tegen het nieuwbouwproject en voor de bescherming van de volledige tuin. Na drie dagen werd de petitie al meer dan 800 keer ondertekend.

Voor het nieuwbouwproject zullen verschillende bomen moeten sneuvelen. Dat vindt het burgercollectief Constantin Meunier onverantwoord. "Met het oog op de huidige klimaatuitdagingen vragen wij de Brusselse regering het bouwproject Immograda af te wijzen en aandacht te hebben voor het ecologische project dat de burgers voorstellen ter herwaardering van deze buitengewone plek", klinkt het.

Eind maart vindt de overlegcommissie plaats. De buurtbewoners hopen dat de bouw van het vastgoedproject nog kan worden tegengehouden met de steun van het schepencollege in Vorst. Dat pleit ook voor de klassering van de volledige tuin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, actua, Villa Dewin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie