15 november 2023: David Leisterh (MR) in het Brussels parlement

| David Leisterh (MR) in het Brussels parlement (archiefbeeld).

MR wil Vervoort in parlement uithoren over drugsgeweld

© Belga
19/03/2024

De MR heeft dinsdag gevraagd om minister-president Rudi Vervoort en gedelegeerd bestuurder van safe.brussels Sophie Lavaux te horen in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement "gezien het druggerelateerd geweld verergert en de schietpartijen zich verspreiden van gemeente tot gemeente", stelde fractieleider David Leisterh.

De Franstalige liberalen willen een gedachtenwisseling over de maatregelen die tijdens de jongste gewestelijke veiligheidsraad werden beslist in de strijd tegen de toename van de drugshandel en het toenemend aantal schietpartijen.

De MR vreest volgens Leisterh dat het drugsgeweld zich verspreidt over steeds meer wijken en meent dat er vooraf bepaalde maatregelen genomen hadden moeten worden om verstoring van de openbare orde in het algemeen tegen te gaan.

"We hebben nu no go-zones waar de veiligheid van de bewoners niet meer verzekerd is. De politiemacht had reeds bij de eerste ontsporingen en afrekeningen ingezet moeten moeten", stelt Leisterh in een mededeling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni