Brusselse suikerbakkerij maakt voortaan Gentse neuzekes: 'Belgisch vakmanschap blijft'

LV
06/02/2024

Suikerbakkerij Joris, bekend om haar kriekjes, harde zuurtjes en muisjes, neemt Confiserie Geldhof uit Eeklo over. Vanaf nu maakt de Brusselse suikerbakkerij dus ook de Gentse neuzekes of cuberdons. "Ik ben blij dat dit stukje Belgisch vakmanschap op eigen bodem kan blijven, we zullen ook niks veranderen aan het traditioneel Gents product," aldus Diederik Van den Driessche, ceo van Confiserie Joris.

Zowel Confiserie Geldhof als Suikerbakkerij Joris zijn familiebedrijven die al generaties lang Belgisch snoep produceren: "Zelfs onze grootvaders hadden vroeger al contact. Specifieke gesprekken over een eventuele overname begonnen pas in 2021 en daarna heeft het nog vele lange gesprekken gekost om tot deze uitkomst te komen," meent Diederik Van den Driessche.

"Naast de Gentse neuzekes zullen we ook de productie van de sneeuwballen, een Belgische chocoladelekkernij, overnemen. Voor beide snoepjes zullen we het traditionele recept behouden en ook de G die op de neuzekes staat en verwijst naar Confiserie Geldhof zal blijven."

De Brusselse suikerbakkerij, met een fabriek in Sint-Agatha-Berchem, zal voor de productie van de cuberdons en sneeuwballen ook de fabriek in Eeklo van Confiserie Geldhof overnemen.

Belgisch vakmanschap

"Zowel wij als Confiserie Geldhof zijn blij dat dit Belgisch vakmanschap in Belgische handen blijft. We hebben met de cuberdons trouwens Lotus-ambities en willen aan internationale populariteit winnen. Of dat nu voor deze generaties is of de volgende, dat zullen we zien," besluit Van den Driessche.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie