Op dinsdag 30 januari organiseren enkele Brusselse jeugdhulporganisaties een jobdag in de hoop nieuwe begeleiders aan te trekken. "Het is een uitdagende job, maar je krijgt er veel voor terug", vertelt Hicham El Majnaoui van Espero, een multifunctioneel centrum voor minderjarigen.

De Brusselse jeugdhulp is fanatiek op zoek naar begeleiders en dan vooral professionals met een hart voor Brussel, die daar wonen, werken en graag in het bijzijn van kinderen en jongeren vertoeven. Ze hopen vooral jeugdhulpbegeleiders aan te trekken, aangezien vooral die vacatures steeds moeilijker worden ingevuld.

"We zijn op zoek naar begeleiders voor onze leefgroepen, maar ook opvoeders voor ons dagbestedingsproject, waarbij we proberen om jongeren door middel van activiteiten een thuisgevoel te bezorgen", vertelt El Majnaoui.

Daarvoor wordt vooral richting orthopedagogen, opvoeders of maatschappelijk werkers gekeken, al staan de vacatures open voor iedereen die zich wil omscholen. Geboren en getogen zijn in Brussel en enige voeling hebben met de wijken van de stad is een pluspunt.

"We zijn vooral op zoek naar mensen die oog hebben voor het talent van jongeren en hen warm onthalen. Het is geen job zonder uitdagingen, maar je krijgt heel veel van de jongeren terug", besluit hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni