1801 Nieuwstraat 02

| De Nieuwstraat.

Brussels zakenduo koopt voor 45 miljoen aan winkelpanden op toplocaties

© BRUZZ
06/06/2024

De Brusselse zakenlui David Sierzant en Laurent Hanseeuw kopen voor 45 miljoen euro vastgoed van de oprichtersfamilie achter parfumerieketen Ici Paris XL. Het gaat om 15 panden in bekende winkelstraten zoals de Nieuwstraat en de Guldenvlieslaan. Dat bericht De Tijd.

De Hongkongse beautygroep A.S. Watson is inmiddels eigenaar van Ici Paris XL, maar de familie Brenig - die de keten oorspronkelijk oprichtte - bleef na de verkoop eigenaar van een pak winkelpanden. De verhuur van dat vastgoed werd ondergebracht in de vennootschap Compartimmo.

Dit voorjaar verkocht de familie Brenig Compartimmo aan een vennootschap van de Brusselse zakenlui Laurent Hanseeuw en David Sierzant. Volgens de berekeningen van De Tijd komt de verkoopprijs neer op zo’n 45 miljoen euro. In ruil krijgen de vastgoedondernemers achter respectievelijk Hanseeuw Holding en Sontag Real Estate nu 15 panden in handen op toplocaties zoals de Guldenvlieslaan, de Nieuwstraat en de Gentse Veldstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw , vastgoed , Ici Paris XL , David Sierzant , Laurent Hanseeuw , Hanseeuw Holding , Sontag Real Estate

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni