Heraanleg Marguerite Durassquare start midden februari

© Belga
31/01/2024

De eerste fase van de heraanleg van de Marguerite Durassquare in het hart van Brussel start midden februari. Dat heeft de stad Brussel woensdag aangekondigd.

De Marguerite Durassquare ligt vlakbij het Sint-Katelijneplein in Brussel. Het plein zal het bestaande groen behouden, met toevoeging van negen nieuwe bomen en lage beplanting. Het centrale deel van het plein wordt heringericht als promenade met groene zones.

Er komen tal van ontmoetings- en leefruimtes, met brede banken, een nieuwe hondenzone, een fontein en een grote speeltuin voor meerdere leeftijden. De huidige parkeerstrook maakt plaats voor een nieuw fietspad. Er komt ook een zelfreinigend toilet.

De werkzaamheden gebeuren in twee fases. De eerste start midden februari, met het deel van het plein links van de Kanaalstraat. De tweede fase start in juni.

In 2021 diende de stad Brussel een bouwaanvraag in voor de heraanleg. In januari 2023 leverde het Brussels Gewest een stedenbouwkundige vergunning af voor de aangepaste vernieuwingsplannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, Marguerite Durassquare, Ans Persoons, Pascal Smet, Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni