| Op het programma: de vernieuwing van de dakleien en de restauratie van het houten buitenschrijnwerk.

Regie der Gebouwen plant dakrenovatie van de Hallepoort

JP
© BRUZZ
05/03/2024

De Regie der Gebouwen lanceert een overheidsopdracht voor de renovatie van de Hallepoort. Op het programma staan de vernieuwing van de dakleien en de restauratie van het houten buitenschrijnwerk, zo meldt de overheidsdienst dinsdag in een persbericht.

Het doel van de werken is om stabiliteitsproblemen aan te pakken, waterinsijpeling te vermijden en de veiligheid te garanderen, gezien de slechte staat van het dak en enkele dakleien die loskomen. Geïnteresseerde aannemers kunnen nu hun offerte indienen, in het najaar van 2024 start dan de renovatie, om in 2025 te eindigen.

De Hallepoort is de enige bewaarde Brusselse stadspoort. "De Hallepoort getuigt van de geschiedenis van de tweede omwalling van Brussel," zegt de staatssecretaris van de Regie der Gebouwen, Mathieu Michel (MR). "Met de Regie der Gebouwen ben ik vastberaden de integriteit van de Hallepoort te bewaren en zo het voortbestaan als parel van het Belgisch patrimonium te verzekeren," aldus Michel.

Het Hallepoortmuseum biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de stad tijdens de Middeleeuwen. Het museum is verspreid over vier verdiepingen en biedt een panoramisch uitzicht over Brussel. De Hallepoort blijft tijdens de werkzaamheden geopend voor het publiek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni