Voorzitter Molenbeekse Haard Mohamed Daif (PS) en zijn vrouw besmet

Mohamed Daif, tijdens zijn eedaflegging als senator in 2013 Mohamed Daif, tijdens zijn eedaflegging als senator in 2013
© Guy Goossens/Belgische Senaat
| De ervaren Mohamed Daif (PS), hier tijdens zijn eedaflegging als senator in 2013.
© Guy Goossens/Belgische Senaat
| De ervaren Mohamed Daif (PS), hier tijdens zijn eedaflegging als senator in 2013.

Voorzitter van de Molenbeekse Haard en gemeenteraadslid in Molenbeek Mohamed Daif (PS) en zijn vrouw zijn allebei besmet met het coronavirus. Het is hun zoon, die dokter is, die voor hen zorgt.

Mohamed Daif is gemeenteraadslid in Molenbeek, en voorzitter van de Molenbeekse Haard. Eerder deze maand kregen hij en zijn vrouw last van verschillende symptomen die deden denken aan een besmetting met het coronavirus. Op 4 april werden ze positief getest in het ziekenhuis CHU Brugmann in Ukkel.

"De eerste week was erg moeilijk," getuigt Daif in La Capitale. "Het was alsof we onze stem kwijt waren, we konden amper nog praten. Ook ons smaakvermogen was sterk aangetast. We hadden geen honger meer. We waren constant buiten adem."

Een dokter in huis

Op 8 april keerde Daif terug naar het ziekenhuis. "Ik voelde mij echt slecht. Ze hebben dan opnieuw analyses afgenomen, maar mijn toestand bleek niet ernstig genoeg om opgenomen te worden."

Hijzelf en zijn vrouw beschikken over een groot huis waar ze zichzelf hebben afgesloten. "Onze drie kinderen beschikken over een eigen appartement in het huis. Dat maakt dat we goed afgezonderd kunnen blijven," zegt hij. "Onze zoon is dokter. Hij is degene die ons overhaalde om naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig, anders had de situatie wel eens slechter kunnen aflopen."

"We zijn erg goed georganiseerd met de familie. Zo hebben de kinderen verschillende taken onder elkaar verdeeld. Eentje kookt heel graag, en bereid ook voor ons maaltijden. Een ander doet dan weer de boodschappen."

'Blijf zo veel mogelijk thuis'

Sinds vorige week is de toestand van het koppel verbeterd. "We hebben weer een groter eetlust, en de symptomen nemen af. We hebben hier het nodige om ons zelf te verzorgen, uiteraard met het advies van onze zoon."

De voorzitter van de Molenbeekse Haard roept iedereen op zo veel mogelijk een mondmasker te dragen. "Blijf thuis, het is een verschrikkelijke ziekte, waar helaas nog geen vaccin voor is. Het enige wat we kunnen doen om de situatie te verhelpen, is thuis blijven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?