Victoria Austraet, kandidaat voor DierAnimal
© DierAnimal | Victoria Austraet, verkozen in het Brussels Parlement voor DierAnimal.

Verkozene DierAnimal: 'Kind of hond redden? Geen idee'

TDN
© BRUZZ
02/06/2019

Victoria Austraet, het verrassende parlementslid voor DierAnimal in Brussel, deed in een interview op RTL de wenkbrauwen fronsen. "Als ik moet kiezen tussen het redden van het leven van een kind of een hond? Ik zou het niet weten, ze zijn even belangrijk voor mij."

Victoria Austraet was zondag te gast in het praatprogramma C’est pas tous les jours dimanche op de Franstalige zender RTL. Het Brussels parlementslid legde uit dat ze in elke gemeente twee agenten wil om dierenmishandeling te bestraffen.

Hond of kind?

Tijdens haar uitleg onderbrak gastheer Christophe Deborsu haar. De RTL-journalist legde Austraet het onafwendbare dilemma voor. "Als een kind en een hond in gevaar zijn op een drukke weg, wie van de twee red je dan eerst?”

Daarop antwoordde Austraet dat ze het niet zou weten, omdat ze beide levens even belangrijk vindt. "Het is mijn persoonlijke overtuiging, maar dat staat uiteraard niet in ons partijprogramma", ontweek het kersvers Brussels parlementslid nog meer netelige vragen.

'Elk leven is belangrijk'

Studiogast Indra Dewitte, hoofdredecteur van Het Belang van Limburg, keerde er nog wel even op terug. "Ik heb ook een kat en ben een dierenliefhebber. Maar ik heb ook twee kinderen en ben dus wel verbaasd over uw antwoord. Het lijkt me ook een beetje hypocriet, want tegelijk zegt u dat een mug doden mag."

"We zullen niemand veroordelen omdat hij of zij een mug doodt, maar ik zou het zelf nooit doen”, aldus Austraet. "En als ik in die situatie kom wanneer ik moet kiezen tussen een hond of een kind, zal ik wellicht voor het kind gaan. Dat lijkt me logisch. Het gaat erom dat elk leven, mens of dier, even belangrijk is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Awel merci, DierAnimal, Victoria Austraet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie