| Pierre is een echte sportliefhebber en loopt vooral mee om fit en gezond te blijven

Les Gazelles de Bruxelles: Pierre Nzosaba

VT
© BRUZZ
11/12/2017

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep die kansengroepen samenbrengt. BRUZZ steunt ze met Brussel Helpt. BRUZZ maakt kennis met de Gazellen. Vandaag: Pierre, een 38-jarige sportieveling die de loopgroep toevallig ontdekte.

“Ik ben opgegroeid in Burundi. Ook daar deed ik veel aan sport. Al sinds de lagere school nam ik bijvoorbeeld deel aan wedstrijden. Ik ben naar België gekomen in het kader van mijn studies. Ik hou van sport omdat het goed is voor mijn gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Ik liep hier dan ook al voor ik Les Gazelles leerde kennen. Zo heb ik al deelgenomen aan de 20 kilometer van Brussel. Mijn tijd was exact 1 uur, 39 minuten en 7 seconden.

Ik heb Les Gazelles toevallig ontdekt. In maart zag ik een groepje lopen in het Elisabethpark. Ik wilde weten wat ze deden en heb hen gevraagd wie ze waren. Sindsdien loop ik elke week mee.

Les Gazelles is meer dan een loopgroep. We vormen een netwerk en ondersteunen elkaar zo veel mogelijk. We doen ook andere dingen dan lopen, we leren bijvoorbeeld ook samen Nederlands.”

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel Helpt 2017 , Les Gazelles de Bruxelles , goed doel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni