Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep die kansengroepen samenbrengt. BRUZZ steunt ze met Brussel Helpt en maakt kennis met de Gazellen. Vandaag: Yousef Hadjy, een veertiger die in Sint-Gillis woont.

“Ik ben nooit echt een sportieveling geweest. In Marokko deed ik bijna nooit aan sport. Soms ging ik een paar balletjes trappen met de jongens uit de buurt, maar daarbuiten deed ik niets. Sinds ik bij Les Gazelles loop, kan ik sinds een jaar zeggen dat ik écht aan sport doe. En dat vind ik wel leuk.

“Ik ben bij Les Gazelles terechtgekomen via een integratietraject van de vzw Bon. Dankzij Les Gazelles heb ik eindelijk een plek waar ik op regelmatige basis Frans en Nederlands kan spreken. En dat heb ik echt nodig. Want met mijn vrienden spreek ik meestal Arabisch, waardoor ik de landstalen nog steeds niet voldoende beheers. Maar dankzij Les Gazelles zal daar nu dus verbetering in komen.”

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel Helpt 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni