— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Geen affiches van Ecolo-Groen in Etterbeekse handelszaken

© Facebook

Vijf kandidaten voor Ecolo-Groen hebben beslist om hun affiches niet op te hangen in Etterbeekse handelszaken. In plaats daarvan richten ze zich tot particulieren. “Wie nu de groene kleur afficheert in Etterbeek maakt een bewuste politieke keuze.”

Het gaat om de kandidaten voor Groen Rik Jellema, (6e voor Europa) en Pieterjan Vanden Boer, (14e voor het Gewest) en de Ecolo'ers Marie Lecocq, (12e voor het Gewest) Vincent Biauce, (43e voor het Gewest) Caroline Joway (3e plaatsvervanger voor de Kamer) en François Denuit (10e voor de Kamer).

Volgens het groene Etterbeekse kartel gaat het ophangen van partijaffiches te vaak gepaard met druk op (kleine) handelaars en is de wildgroei van affiches op de ramen een doorn in het oog voor passanten.

"Natuurlijk mogen kleine handelszaken meedoen aan het politieke leven," zegt François Denuit, woordvoerder van het Etterbeekse Ecolo-Groen aan BRUZZ, "maar het is niet de bedoeling dat die handelszaken electorale vitrines worden. De handelaars hebben het recht affiches te weigeren, en dat weten ze vaak niet."

Nu Ecolo-Groen Etterbeekse handelszaken niet bekleedt met affiches, zijn ze ervan overtuigd dat wie de groene affiches wel ophangt een bewuste keuze voor de partij maakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?