© FDR/BRUZZ

Listes Destexhe en Parti Populaire halen geen enkele gekozene

© Belga
27/05/2019

Voor de Parti Populaire van Mischaël Modrikamen en voor Listes Destexhe hebben de verkiezingen van zondag niets opgeleverd. Geen van de partijen is erin geslaagd om op federaal of regionaal niveau een zetel binnen te halen.

Senator en Brussels parlementslid Alain Destexhe was begin dit jaar opgestapt bij MR om met zijn eigen partij - Listes Destexhe - deel te nemen aan de verkiezingen. Hij was zelf kandidaat voor de Kamer, maar raakte niet verkozen. Listes Destexhe wist nergens de kiesdrempel te halen.

Ook Patricia Potigny, die er met haar overstap van de MR naar Listes Destexhe voor zorgde dat de Waalse regering op het eind van de rit haar meerderheid kwijtspeelde, kon daar geen verandering in brengen. Zij haalde in de kieskring Henegouwen, waar ze kandidaat was voor de Kamer, maar 717 stemmen.

Voor de Parti Populaire, die tien jaar geleden opgericht werd door Mischaël Modrikamen, waren de verkiezingen evenmin een succes. De partij verliest haar enige gekozene in de Kamer en raakt ook niet in het Waals parlement. Bovendien slaagt geen van de twee partijen erin om in het Brussels parlement verkozen te raken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019, Politiek, lijst destexhe, Listes Destexhe, Parti populaire, Mischaël Modrikamen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie