© Parti Populaire | Mischaël Modrikamen, voorzitter van de Parti Populaire.

Voorzitter Modrikamen verlaat Parti Populaire na verkiezingsdebacle

TDN
© Belga - BRUZZ
31/05/2019
Updated: 31/05/2019 15.50u

Mischaël Modrikamen, voorzitter van de Franstalige Parti Populaire, verlaat zijn partij. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, zal die partij vooralsnog niet ontbonden worden als gevolg van de slechte verkiezingsresultaten. Voorzitter Mischaël Modrikamen zou het nieuws weldra officieel maken op de sociale media.

Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF vrijdag. In tegenstelling tot wat de partij eerder communiceerde, blijft de Parti Populaire voorlopig bestaan. "Er is een foutje in onze communicatie geslopen," aldus Modrikamen. "Ik zal de partij verlaten, maar voorlopig wordt de Parti Populaire niet ontbonden. Ik zal uitleggen wat de plannen zijn in een persbericht dat ik naar de redacties zal sturen."

Voor de Parti Populaire (PP), die tien jaar geleden opgericht werd door Modrikamen, waren de verkiezingen geen succes. De partij verliest haar enige gekozene in de Kamer, raakte niet in het Waals parlement en werd ondanks een lijstverbinding met de Listes Destexhe ook niet in het Brussels parlement verkozen.

PP had de ambitie om een uitdager te zijn voor MR en mikte net als Listes Destexhe op de rechterzijde van de Franstalige liberalen. Modrikamen richtte de partij in 2009 op in de nasleep van de Fortis-affaire.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel Kiest 2019, Politiek, Parti populaire, Mischaël Modrikamen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie