Honden van advocaat Modrikamen zetten Watermaal-Bosvoorde op stelten

modrikamen.jpg
© Parti Populaire
| Mischaël Modrikamen (archief).
© Parti Populaire
| Mischaël Modrikamen (archief).

Burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) roept advocaat Mischaël Modrikamen op het matje, omdat zijn twee honden het de voorbije jaren te bont hebben gemaakt in de gemeente Watermaal-Bosvoorde. De huisdieren hebben de dood van twee schapen en evenveel katten op hun geweten.

De twee honden zaaiden de voorbije jaren paniek en verderf in de gemeente Watermaal-Bosvoorde. Nadat ze ontsnapt waren, maakten ze in 2017 hun eerste slachtoffers. De twee katten van de buren werden dood gebeten. Een jaar later vielen de telgen van een Newfoundlander en een Picardische herder een wandelaar en diens hond aan, zonder veel schade.

Twee schapen dood

In de zomer van 2019 namen de honden van Modrikamen twee schapen te grazen, nadat ze een gat hadden gebeten in de omheining van de tuin. De verwondingen waren zo ernstig dat de houder van de schapen besliste zijn beesten de dag zelf nog te laten inslapen. Naar aanleiding van het schapenincident werd Modrikamen verplicht om zijn honden opleiding en gedragstherapie te laten volgen.

Watermaal-Bosvoorde ontving in oktober 2019 een gedragsevaluatie, maar kreeg nooit een certificaat van de hondenschool. Intussen kwamen weliswaar nieuwe incidenten aan het licht. De twee honden gooiden zich begin oktober op een Bordercollie. Het baasje van het slachtoffer kon tussenbeide komen om groot kwaad te vermijden, maar de Bordercollie houdt er wel beetwonden aan over.

Recidive

In de krant La Capitale relativeert Modrikamen de feiten. "Deze hond liep rond zonder leiband en liep op mijn eigendom richting mijn honden. Er waren inderdaad beten, maar dat was de verantwoordelijkheid van het jonge koppel dat het dier los liet lopen. Ik heb alles gedaan om nieuwe incidenten te voorkomen. Mijn omheining is hersteld en sindsdien zijn de honden niet ontsnapt."

Voor burgemeester Deleuze is de maat vol. Hij roept Modrikamen op het matje om het over zijn huisdieren te hebben. "Wat me zorgen baart, is de recidive. Wat als deze honden op een dag een kind aanvallen", oppert Deleuze, die eraan denkt om de dieren van de voormalige PP-voorzitter in beslag te nemen en ze te interneren in het opvangcentrum van Veeweyde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?