Michel Eylenbosch, voorzitter Logement Molenbeekois, komt op voor de rechts-liberale scheurlijst van Alain Destexhe

Voorzitter Logement Molenbeekois op lijst Destexhe, zanger haakt af

TD
© BRUZZ
04/04/2019
Updated: 04/04/2019 16.46u

Michel Eylenbosch, voorzitter van de Logement Molenbeekois, verlaat de MR en is kandidaat voor de liberale scheurlijst van Alain Destexhe. Zanger Alec Mansion haakt af, de Ukkelse politicus Eric Sax neemt zijn plaats in.

Eylenbosch schaart zich dus niet achter oud-burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans, maar wel achter Destexhe. Schepmans is lijsttrekker voor de Franstalige liberalen van MR voor het Gewest. Destexhe scheurde zich af, omdat hij het niet eens was met de politiek van de MR.

Eylenbosch is overigens, net als de rest van het bestuur van de Logement Molenbeekois, geschorst. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet verkozen kan worden, bevestigt het kabinet van Brussels minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) aan BRUZZ.

Alec Mansion, een zanger die populair werd in de jaren 1980, kondigde eerder aan dat hij ook op de lijst van Destexhe ging staan, maar trekt zich nu terug. Aan de krant La Capitale vertelt hij dat hij dat doet "onder druk van de linkse culturele wereld."

Destexhe moest dus op zoek naar een nieuwe naam en vond die in Ukkel. Eric Sax, oud-schepen voor mobiliteit in Ukkel, neemt de plaats in van Mansion. Sax kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen hij zijn beklag deed over fietsers en fietspaden. "Die fietspaden zijn er alleen maar om de ruimte voor auto's terug te dringen, om zo de automobilisten te ergeren en hen ertoe aan te zetten om de tram te nemen," zei hij toen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019 , Alain Destexhe , Eric Sax , lijst destexhe , Michel Eylenbosch

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni