— Brussel kiest

Brussels Parlement

Brussels Parlement kleurt een beetje Frans

© Isabelle Pauthier via Facebook
| Isabelle Pauthier van stadsbeweging Arau krijgt een strijdplaats op de Ecolo-lijst voor de gewestverkiezingen van mei.

Het Brussels Parlement krijgt straks een licht Franse toets. Vier van de 89 parlementsleden hebben een link met onze zuiderburen.

Dat schrijft de krant La Capitale zondag.

Een eerste Française in het Brussels Parlement is Isabelle Pauthier (Ecolo). De directrice van de Franstalige stadsbeweging Arau woont al twintig jaar in ons land. Sinds 2015 draagt Pauthier ook de Belgische nationaliteit, en kan ze in ons land haar stem uitbrengen. Ze verzamelde 3.606 voorkeursstemmen.

Nog een nieuwkomer uit Frankrijk is Delphine Chabbert (PS), die met 3.186 voorkeursstemmen in het Brussels Parlement verkozen raakte. De directrice van de Franstalige gezinsbond vroeg nog maar pas de Belgische nationaliteit aan.

Pauthier en Chabbert voegen zich bij Ukkels burgemeester Boris Dilliès (MR) en Ukkels gemeenteraadslid Aurélie Czekalski (MR), woordvoerster van Charles Michel. Zij zijn in ons land geboren, maar hebben ook de dubbele nationaliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?