Ahmed El Khanouss, lijsttrekker voor CDh/CD&V in Sint-Jans-Molenbeek

| Ahmed El Khannouss (CDH).

El Khannouss (CDH) vraagt hertelling stemmen voor Brussels Parlement

TDN
© BRUZZ
06/06/2019

Voormalig schepen in Molenbeek Ahmed El Khannouss (CDH) heeft in een officiële klacht een hertelling van de stemmen voor het Brussels Parlement gevraagd. Volgens het ex-parlementslid liep er in het stemmenkanton van zijn gemeente heel wat mis.

"We hebben heel wat problemen opgemerkt in bepaalde bureaus in Molenbeek. De wetgeving is in ons kanton niet gerespecteerd", stelt El Khannouss bij BX1. De ex-schepen van Sport legde klacht neer bij het Brussels Parlement.

Volgens El Khannouss zouden verschillende pv's niet getekend zijn door de bureauvoorzitter of zijn bijzitters, terwijl dat bij wet wel verplicht is. "Anders weten we niet waar het stembiljet vandaan komt", aldus de Molenbekenaar.

Andere stemmen zouden dan weer niet correct geregistreerd zijn, bijvoorbeeld omdat de enveloppes niet correct gesloten werden. "In sommige bureaus zijn er meer stemmen voor de Kamer dan voor het Gewest. Er is iets vreemds gaande", aldus nog El Khannous.

Met een score van 1.580 voorkeursstemmen raakte El Khannouss na tien jaar in het Brussels Parlement niet herverkozen. In 2014 verzamelde de Molenbekenaar nog 3.221 stemmen. In oktober 2018 verloor El Khannouss ook zijn schepenmandaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Politiek , Ahmed El Khannouss , verkiezingen 26 mei , Brussels Parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni