Céline Fremault (CDH)

Fremault (CDH): 'Stijlbreuk die Ecolo aankondigde, is er niet'

© Belga
18/07/2019

Ecolo heeft de verkiezingen gewonnen, maar de onderhandelingen verloren. Dat is de reactie van afscheidnemend minister Céline Fremault (CDH), die minister was in de vorige Brusselse regering, op het Brusselse regeerakkoord. "De breuk met het verleden die Ecolo had aangekondigd, is er niet".

Volgens Fremault gaat de regering Vervoort III voort op het elan van de vorige ploeg, waar ze zelf deel van uitmaakte. Ze vreest echter voor het kostenplaatje van een aantal aangekondigde maatregelen.
Bovendien ziet ze weinig revolutionairs in de ambities op het vlak van klimaat en energie, ondanks de terugkeer van de groenen in het bestuur.

"De klok tikt voort, maar waar is de hogere ambitie rond klimaat en energie?", vraagt Fremault zich af op verschillende Franstalige radiozenders. Ze wijst op de tegenstelling tussen "de ideologie waarmee een partij uitpakt in de media en de realiteit van de uitvoering, net als de financiering van de maatregelen".

Het hoofdstuk rond mobiliteit noemt de CDH'ster "extreem zwak". "Zoveel te beter dat men twee tramlijnen verlengt, maar je moet mij eens uitleggen hoe ze de noordelijke metro in 2024 rond gaan krijgen. Daarvoor zal het budget van Beliris moet verdubbelen of verdrievoudigen", meent Fremault.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , Politiek , Céline Fremault , Ecolo , brusselse regeringsvorming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni