— Brussel kiest

Kamer

CDH verliest na lijsttrekker ook lijstduwer voor Brusselse Kamerlijst

© Facebook Francis Delpérée
| Francis Delpérée

Burgemeester Hervé Doyen (CDH) zal dan toch op een lijst staan tijdens de verkiezingen van 2019. Hij duwt de federale lijst vanuit Brussel, en doet dat in de plaats van huidig kamerlid Francis Delpérée. Die trok zich op het allerlaatste moment terug als kandidaat. Eerder gaf Joëlle Milquet al verstek als lijsttrekker.

Delpérée uit Sint-Pieters-Woluwe kwam even in het nieuws, toen de CDH hem voordroeg als voorzitter van de Kazachgate-commissie. Tegenstanders vonden hem partijdig, waardoor hij uiteindelijk aan het voorzittersschap verzaakte

Nu verzaakt hij ook aan het lijstduwersschap van de federale lijst voor Brussel, schrijft La Capitale. Een reden wordt niet gegeven, maar het is al de zoveelste opdoffer voor CDH, dat veel sterkhouders ziet passen voor de lijsten, en Joëlle Milquet zag afvallen als lijsttrekker. Delpérée haalde in 2014 nog 13.543 stemmen.

Hij wordt vervangen door de Jetse burgemeester Hervé Doyen (CDH), die nu ondanks een nakende pensionering toch opkomt. "Ik kreeg vrijdag telefoon van mijn voorzitter", zegt Doyen aan BRUZZ. "Het was een beetje een noodkreet, om alsnog op de lijst te gaan staan."

Die lijsten moesten immers op vrijdag 29 maart neergelegd worden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?