— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Jambon mikt op premierschap, De Wever gaat voor Vlaanderen

© Photo News
| De N-VA-lijsttrekkers maakten het nieuws maandag bekend op een persconferentie

Ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is als lijsttrekker voor de Kamer in Antwerpen "nadrukkelijk" kandidaat om premier te worden. Partijvoorzitter Bart De Wever wil dan weer Vlaams minister-president worden.

De Wever zal bij de gewestverkiezingen in mei de Vlaamse lijst trekken in Antwerpen. "Als de kiezer dat toelaat" wordt hij minister-president van Vlaanderen.

Hij is bereid de burgemeestersjerp in Antwerpen af te staan. “Tot een week geleden heb ik gezegd dat ik burgemeester blijf", zei De Wever. "Dat wil de mens De Wever ook. Maar dat is in conflict gekomen met partijvoorzitter De Wever. Wij denken dat dit de beste combinatie is.”

Jambon is als lijsttrekker voor de Kamer in Antwerpen kandidaat om premier te worden. Geert Bourgeois maakte de overstap naar het Europees niveau en zal daar de lijst van de Vlaams-nationalisten trekken.

Over de plaats van Theo Francken is nog niets bekend. Het is ook nog niet duidelijk wie in Brussel de lijst voor het Brussels en Vlaams parlement zal trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?