— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Nieuwe tweetalige burgerpartij in Brussel-Stad

© BRUZZ

In oktober hoopt een nieuwe, tweetalige burgerpartij een lijst in te dienen voor de gemeenteraadsverkiezingen: ‘Plan B’. “Wij zijn een alternatief voor de bestaande meerderheid en politieke klasse.”

Onder meer de voormalige jongerenvoorzitter van de MR, Quentin Parete, is lid van de partij. Hij verliet de MR twee jaar geleden. Naar eigen zeggen omdat hij het “totaal oneens” was geworden met hun ideeën, vertelt hij aan BX1. Volgens hem wordt de nieuwe partij een tweetalig initiatief dat verschillende lokale burgerinitiatieven bundelt.

Het programma van Plan B bestaat uit negen punten, waaronder transparantie, burgerbevragingen en een audit van de Brusselse scholen.

De partij bestaat al ongeveer een maand. Nog voor 14 juli wil ze haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen voorstellen. Parete mikt op 49 namen. Vandaag hebben ze er een tiental.

Ook de Brusselse SP.A trekt dit jaar met een 'burgerlijst' naar de kiezer, weliswaar getrokken door huidig gemeenteraadslid Ans Persoons.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?