— Brussel kiest in jouw gemeente

Etterbeek

Burgemeester Etterbeek dient klacht in over nazisymbolen op kiesposters

© BX1
| De beledigingen en hakenkruisen op de verkiezingsaffiches aan de Etterbeekse Mesenslaan

De panelen voor verkiezingsaffiches in de Edmond Mesenslaan in Etterbeek zijn woensdag door onbekenden beklad. Zij spoten nazisymbolen en beledigende opmerkingen op de posters van verschillende kandidaten, telkens gebaseerd op de seksuele afkomst, de origine of het uiterlijk van de kandidaat in kwestie.

Alle politieke partijen (de Lijst van de Burgemeester, Ecolo-Groen, PS-SPA+ - CDH - Défi) waren doelwit van de racistische en discriminerende slogans. Ook de beeltenis van burgemeester Vincent De Wolf (MR) werd 'versierd' met een Hitlersnor.

De Etterbeekse burgervader laat weten een strafklacht te hebben ingediend. Hij veroordeelt de hakenkruisen en teksten die verwijzen naar het Derde Rijk. “Het gaat om een ontoelaatbare antisemitische daad en een banalisering van het nazisme die wij niet kunnen tolereren. Ik heb in mijn hoedanigheid van burgemeester bevolen dat al deze teksten bedekt worden. De politie voert een onderzoek om de dader of daders van deze overtredingen te vatten.”

De Wolf zegt evenzeer alle opschriften te veroordelen die gebaseerd leken te zijn op de origine, de seksuele oriëntatie of de fysieke gestalte van de kandidaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?