— Brussel kiest in jouw gemeente

Etterbeek

CDH Etterbeek wil openbare ruimte ‘opnieuw aan bewoners geven’

© Alternative cdH
| Damien Gerard, lijsttrekker Alternative CDH Etterbeek.

De Etterbeekse humanisten hebben hun lijst en programma voorgesteld. Prioriteit nummer één is de leefbaarheid van de wijken. Daarnaast wil de partij het bestuur hervormen. “Etterbeek heeft nood aan verandering.”

“Elke wijk moet een plek krijgen waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. In sommige buurten willen we ook de snelheid voor de auto’s beperken tot 20 kilometer per uur. De Etterbekenaren moeten zich de openbare ruimte terug eigen kunnen maken,” aldus lijsttrekker Damien Gerard.

Daarnaast wil de partij ook containers waar mensen hun vuilniszakken in kunnen deponeren. “De vuilniswagen moet wel rondes blijven doen, maar op die manier vermijden we problemen met gescheurde zakken en afval dat op straat blijft liggen.”

De humanisten willen ook het bestuur hervormen. “We willen dat de burgemeester en de schepenen slechts twee keer na elkaar hun mandaat kunnen uitoefenen,” aldus Gerard. Daarmee verwijst hij naar burgemeester Vincent De Wolf (MR) die sinds 1992 burgemeester is in Etterbeek.

CDH zit momenteel in de oppositie en heeft vier zetels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?