— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Agatha-Berchem

CD&V krijgt vierde en achtste plaats op Berchemse burgemeesterslijst

Léna Claes
© CD&V
| De jonge Léna Claes krijgt meteen de achtste plaats op de Lijst van Burgemeester Riguelle.
© CD&V
| De jonge Léna Claes krijgt meteen de achtste plaats op de Lijst van Burgemeester Riguelle.

De Berchemse CD&V-fractie kiest ervoor om bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober opnieuw de lijst van burgemeester Joël Riguelle (LBR) te vervoegen. Schepen Agnès Vanden Bremt krijgt op die verkiezingslijst de vierde plaats, Léna Claes debuteert op de achtste stek.

De 24-jarige Claes komt voor het eerst op bij de lokale verkiezingen. Ze verdiende haar sporen als vertaalster op het kabinet van staatssecretaris Bianca Debaets. Verder is Claes als saxofonist en pianist ook actief in de Berchem's Music Band. De vertaler-tolk vult het laatste lege plekje in.

Behalve voor Vanden Bremt en Claes is er op de lijst van kartelpartner LBR ook plaats voor CD&V'ers OCMW-raadslid en lokale ondervoorzitster Carine Cackebeke (14e plaats) en Philippe Maquestiau (17e plaats).

"Onze voornaamste bekommernis is een definitieve uitbreiding van de gemeentelijke basisschool De Knapzak. De huidige containers moeten vervangen worden door een volwaardig schoolgebouw", zegt Vanden Bremt aan BRUZZ. "Daarnaast ijveren we ook voor een nieuw Nederlandstalig kinderdagverblijf en een verdere verhoging van de middelen voor cultuur in de gemeente."

Burgemeester Joël Riguelle stelde zijn lijst in april al deels voor. Helemaal bovenaan is na lijsttrekker Riguelle de tweede plaats gegund aan nieuwkomer Gladis Kazadi, 23 jaar en in haar laatste masterjaar Internationale betrekkingen aan de UCL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?