20181014 Catherine Moureaux viert haar verkiezingsoverwinning op straat
© Belgaimage | Catherine Moureaux (PS) vierde haar verkiezingsoverwinning op straat (archiefbeeld).

PVDA pauzeert rood-groene coalitiegesprekken in Molenbeek

TDN
17/10/2018

De geplande coalitiegesprekken tussen PS-SP.A, Ecolo en PTB-PVDA van woensdag zijn met een week uitgesteld. "We willen de tijd nemen om onze achterban te consulteren en met concrete voorstellen naar de onderhandelingstafel te komen", verklaart PVDA-kopman Dirk De Block.

De Block zet de rood-groene coalitiegesprekken dus even in de wacht. "De ontmoeting met PS-SP.A en Ecolo zal volgende week plaatsvinden", schrijft de PVDA'er op Facebook.

Maandagavond kwamen de drie politieke formaties al een eerste keer samen. Dat gebeurde toen op initiatief van stemmenkanon Catherine Moureaux (PS). Woensdag zou een werkagenda opgesteld worden, maar die vergadering komt er dus niet.

Toch blijft Moureaux hoopvol op een akkoord. "Ik hoop dat dit uitstel zal toelaten een constructief overleg over concrete progressieve ideeën te voeren. We hebben de unieke kans om te tonen dat links zich kan verenigen en dat de stem van de kiezer echt telt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Brussel Kiest: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek, Dirk De Block, PTB-PVDA, Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie