— Brussel kiest

Vlaams Parlement

Voormalig Pride-coördinator op Vlaamse SP.A-lijst

Hannelore Goeman strikt voormalig Pride-coördinator Alan De Bruyne voor haar lijst.

Hannelore Goeman heeft donderdag de eerste namen van haar Brusselse lijst 'SP.A-one.brussels' bekendgemaakt voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement. Molenbekenaar Alan De Bruyne, tot voor kort coördinator van de Belgian Pride, bezet als onafhankelijk de tweede plaats.

Aanvankelijk zou senator Bert Anciaux de lijst voor het Vlaams Parlement trekken. Die zou nog een laatste keer knallen, maar haakte in extremis af. Brussels Parlementslid Hannelore Goeman nam zijn plaats in. De politica uit Schaarbeek loste donderdag de eerste vier namen van haar lijst, die ze SP.A-one.brussels doopt.

Pride-coördinator De Bruyne

Alan De Bruyne staat als onafhankelijke op de tweede plaats. Hij is vooral bekend als coördinator van de Belgian Pride in Brussel. De Molenbekenaar geeft ook al 15 jaar wereldwijd coachings over inclusie en diversiteit.

Zeynep Balci uit Sint-Lambrechts-Woluwe vervolledigt de top drie. Zij werkt als adviseur rond armoede en diversiteit op de studiedienst van SP.A en is initiatiefneemster van #dailyracism en Regenboogrood. Eerste opvolger op de lijst is Anderlechtenaar Fahim De Leener, voorzitter van de Raad van Bestuur van Unia en sociaal werker bij de jeugdrechtbank van Brussel.

'Geëngageerde Brusselaars'

Koekelbergs gemeenteraadslid Robert Delathouwer treedt op als lijstduwer. De voormalige staatssecretaris van SP.A is bekend als voorvechter van het Brussels dialect. De volledige lijst wordt zondag goedgekeurd op het partijcongres van SP.A.

“Onze lijst bestaat stuk voor stuk uit geëngageerde Brusselaars", zegt Goeman. "We gaan samen met hen het stadsproject van one.brussels naar Vlaanderen vertalen en de stem van de Brusselaar in het Vlaams Parlement laten horen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?