— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

MR Vorst verliest drie kandidates na slaande ruzie

© Facebook
| Lijsttrekker Cédric Pierre De Permentier en Sophie Michez in betere tijden

De MR moet in allerijl nog drie plaatsen invullen op de kieslijst in Vorst. Sophie Michez, tweede op de lijst, is uitgesloten na een openlijke ruzie. Twee van haar medestanders trekken zich terug.

In een mededeling laten Sophie Michez, Rosetta Albelice en Lin Shen Vandervaeren weten dat ze de plaatselijke MR de rug toekeren.

“De democratische oefening en vrije meningsuiting zijn er slechts een façade”, klinkt het. “Het is onmogelijk op te komen voor de burger en het publiek belang. Er heerst censuur.”

Michez zou door de afdeling op de vingers zijn getikt omdat ze moslims enkele weken terug een blij Offerfeest wenste.

'Partij sloot haar zelf uit'

De drie ex-kandidates hebben het verder over manipulatie van kandidaten. “Alles wordt beslist in donkere coulissen, constructieve initiatieven worden gefnuikt en van participatie is geen sprake.”

In een reactie laat lijsttrekker Cédric Pierre-De Permentier weten dat het de partij is die Michez heeft uitgesloten van de lijst en dat er geen sprake is van censuur. “Ze speelt nu slachtoffer en komt met valse verklaringen, maar wij hebben haar vorige donderdag zelf uitgesloten nadat ze openlijk ruzie heeft gemaakt met verschillende kandidaten, ook op straat.”

Volgens de MR-kopman heeft Michez twee vriendinnen op de lijst gedwongen om een stap terug te zetten. De partij moet nu in allerijl drie plaatsen invullen, maar dat zou geen probleem zijn. “Er zijn genoeg potentiële kandidates. Woensdagavond beslissen we wie het wordt op een algemene vergadering.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?