Lijsttrekkers aan het woord: Brussel-Stad

Mathias Declercq
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Philippe Close, lijsttrekker voor PS in Brussel-Stad

| Philippe Close

Philippe Close (PS): “Onderwijs moet goedkoper en op termijn zelfs volledig gratis. 200 extra agenten en een ‘spuitruimte’ voor druggebruikers moeten de veiligheid verbeteren.”


Alain Courtois, lijsttrekker voor MR/Open VLD in Brussel-Stad

| Alain Courtois

Alain Courtois (MR-Open VLD): “Wangedrag moet streng worden bestraft, mobiliteit moet inzetten op meer metro en sociale woningen moeten worden opgeknapt. Elk kind verdient een topschool en een verkeersveilige speelruimte.”

Didier Wauters, lijsttrekker voor CDH in Brussel-Stad

| Didier Wauters

Didier Wauters (CD&V-CDH+): “Stadsmariniers moeten buurten met problemen weer leefbaar maken en er moet structureel meer aandacht naar Laken, Heembeek en Haren. Onze straten moeten verkeersveiliger, met schoolstraten en meer gerichte snelheidscontroles.”


Benoît Hellings, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Brussel-Stad

| Benoît Hellings

Benoît Hellings (Ecolo-Groen): “Wij willen schone lucht, veilige straten en een stad die zorgt voor haar inwoners en hun toekomst. Een menselijkere, eerlijkere en gezondere stad.”

Johan Van den Driessche, lijsttrekker voor N-VA in Brussel-Stad

| Johan Van den Driessche

Johan Van den Driessche (N-VA): “N-VA wil een veilige, nette en tweetalige stad met een lik-op-stukbeleid en bloeiende handel. Een verplichte integratie en respect voor onze waarden, geen achterkamerpolitiek en favoritisme.”

Ans Persoons, lijsttrekker op de lijst van ChangeBrussels in Brussel-Stad

| Ans Persoons

Ans Persoons (Change.Brussels): “Wij strijden voor een Brussel dat ademruimte geeft aan haar inwoners om zorgeloos te leven. Een stad waar anders aan politiek wordt gedaan, vertrekkend vanuit het potentieel en de behoeftes van de Brusselaars.”

Fabian Maingain, lijsttrekker voor Défi in Brussel-Stad

| Fabian Maingain

Fabian Maingain (Défi ): “Wij gaan voor een stad met verkozenen die de burgers dienen. Een nieuw ethisch pact en een volledige decumul moet de transparantie van mandaten en vergoedingen verzekeren.”

Analyse: De lakmoesproef voor Philippe Close

Na de perikelen rond Samusocial en de voetgangerszone moet de PS voor het eerst in dertig jaar concurrentie voor de burgemeesterssjerp vrezen. Krijgen we met Alain Courtois een liberale burgemeester, maken de groenen hun peilingen waar of volstaat het charmeoffensief van Philippe Close om als jongste ooit burgemeester te blijven? 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Kiest 2018: Brussel-Stad , Philippe Close , Alain Courtois , Didier Wauters , Benoit Hellings , Johan Van den Driessche , Ans Persoons , Fabian Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni