— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene
© Ivan Put

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

mr_dominique_dufourny_940_667px.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Dominique Dufourny (LB)

Dominique Dufourny (LB): “Ons kernwoord is ‘evenwicht’. Tussen man en vrouw, ervaring en jong geweld, veteranen en onafhankelijken. Zo blijven we zorgen voor veiligheid en levenskwaliteit. Onze troeven – performant onderwijs, sterke handel, prestigieus erfgoed, cultuur en sport – bouwen we verder uit.”

Béa Diallo, lijsttrekker in Elsene voor PS
© PS
| Béa Diallo

Béa Diallo (PS-SP.A): “Er is geen enkele gemeente waar de bevolking zo divers is als in Elsene. Een rijkdom, al kan het soms problematisch zijn. Dan zijn wij er om de mensen bijeen te brengen met betere huisvesting, sociaal beleid en veiligheid. De groeiende bevolking eist betere gemeentediensten.”

Anne-Rosine Delbart, lijsttrekker voor Défi in Elsene
© Défi
| Anne-Rosine Delbart

Anne-Rosine Delbart (Défi): “Wij leggen de nadruk op goed bestuur. Dat betekent een betere samenwerking met het Gewest op het vlak van mobiliteit, netheid, veiligheid en stadsontwikkeling. Verder zijn economische groei en solidariteit belangrijk.”

Christos Doulkeridis, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Elsene
© Ecolo-Groen
| Christos Doulkeridis

Christos Doulkeridis (Ecolo-Groen): “De laatste jaren vraagt de Elsenaar meer dan ooit een betere leefomgeving. Dat betekent schonere lucht, minder auto’s, meer fietspaden en uitbreiding van stedelijk groen. Dat willen wij realiseren met een nieuwe politieke filosofie rond burgerparticipatie.”

Geoffroy Kensier, lijsttrekker voor Objectif XL in Elsene
© Objectif XL
| Geoffroy Kensier

Geoffroy Kensier (Objectif XL): “We willen meer transparantie en minder personencultus. We zien al decennia dezelfde cumulerende mensen. Bewoners snakken naar een generatie die geen schoothondje is van het Gewest. Dat laatste weerspiegelt zich namelijk in alles, van de slechte mobiliteit tot het vuil op straat.”

David Neyskens, lijsttrekker voor N-VA in Elsene
David Neyskens

David Neyskens (N-VA): “Netheid is het belangrijkste. De straten liggen er vuil bij en dat komt omdat te weinig Elsenaren trots en respect voelen voor hun gemeente. Met een campagne geïnspireerd door de Texanen willen we die band tussen bewoners en openbare ruimte verder helpen smeden.”

Analyse: Hoe hecht zijn de paarse vriendinnen?

“We moeten dúrven,” zei Dominique Dufourny (MR) vlak nadat ze het lintje van de splinternieuwe Elsensesteenweg had doorgeknipt. Die steenweg mag ze samen met een geslaagde begrotingsoefening, een verhoogd veiligheidsgevoel en meer burgerparticipatie op haar conto schrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?