— Brussel kiest in jouw gemeente

Jette
live

Jette: kiezer beloont huidig bestuur

© BRUZZ

De kiezer is tevreden met de huidige bestuurders in Jette, zo blijkt, want burgemeester Hervé Doyen (LBJette) haalt een monsterscore met 37,2 procent van de stemmen, een stijging met 8,8 procent.

Met een riante stijging van bijna negen procent wint de burgemeesterslijst. Die is dan ook aan zet. Dat Ecolo-Groen bijna een verdubbeling van het aantal stemmen haalde, maakt het voorakkoord tussen de burgemeester, de groenen en de liberalen er alleen maar gemakkelijker op.

MR en Open VLD hebben nauwelijks stemmen verloren (-0,3 procent), en dat kleine verlies zinkt in het niets bij het monsterverlies van oppositielijst PS-SP.A (daling met 9,3 procent), die de wonden moet likken van de zware schande die Hermanus de partij aandeed tijdens de beginperiode van de legislatuur. De passage van de voorlaatste lijsttrekker Julien Casimir (PS) deed de partij ook geen deugd.

Met amper kiezersverschil voor het kleine Défi, N-VA, Vlaams Belang, maar wel vooral voor Les Démocrates, zit de huidige coalitie op rozen om verder te blijven besturen. De gemeenteraad zal wel uitgebreid worden met twee zetels, gezien de recente bevolkingsaangroei, waarbij de kaap van 50.000 Jettenaren werd behaald. Ook die aanpassing zal enkel de winnaars ten goede komen.

Blijf op de hoogte van het verkiezingsnieuws uit Jette. Op verkiezingsdag maar ook de dagen nadien als de nieuwe coalitie vorm krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?