— Brussel kiest in jouw gemeente

Schaarbeek

Lijsttrekkers aan het woord: Schaarbeek

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Bernard Clerfayt, lijsttrekker LB Schaarbeek
© LB Schaarbeek
| Bernard Clerfayt


Bernard Clerfayt (LB): “De veiligheid en netheid verder aanpakken, de openbare ruimte renoveren en de economische heropleving aanmoedigen. De levenskwaliteit moet beter, met bijvoorbeeld een gratis busdienst en de aanleg van drie nieuwe parken.”

Mathieu Degrez, lijsttrekker PS-SP.A in Schaarbeek
© PS-SP.A
| Mathieu Degrez


Matthieu Degrez (PS-SP.A): “Meer investeren in laag-Schaarbeek, betaalbaar wonen en verkeersveiligheid. Leegstaande gebouwen openstellen voor de jeugd.”

Vincent Vanhalewyn: lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Schaarbeek
© Ecolo-Groen
| Vincent Vanhalewyn


Vincent Vanhalewyn (Ecolo-Groen): “Een betere levenskwaliteit door gezondere lucht en meer verkeersveiligheid. Baboes-onthaalruimten voor ontmoetingen tussen ouders en kinderen en meer betaalbare – en ook Nederlandstalige – gemeentelijke kinderopvang.”

Georges Verzin, lijsttrekker voor MR in Schaarbeek
© MR
| Georges Verzin


Georges Verzin (MR): “Gratis buitenschoolse opvang met extra lessen om taalachterstand weg te werken. Meer netheid en veiligheid, meer parkeerplaatsen en een verlaging van de gemeentelijke opcentiemen voor huiseigenaars.”

Denis Grimberghs, lijsttrekker voor CDh in Schaarbeek
© CDh
| Denis Grimberghs


Denis Grimberghs (CDH-CD&V): “De burgers meer betrekken bij het beleid, meer ruimte voor voetgangers en fi etsers in de zone 30 en harder optreden tegen onaangepast gedrag. Meer scholen en crèches, waaronder een Nederlandstalige.”


Axel Bernard, lijsttrekker voor PVDA+/PTB in Schaarbeek
© PVDA+/PTB
| Axel Bernard


Axel Bernard (PVDA/PTB): “Na een volksbevraging willen we dat de helft van de woningen in de grote bouwprojecten sociaal worden. Daarnaast pleiten we voor immersieonderwijs, een gratis medisch centrum per wijk, meer scholen en crèches.”

Cieltje Van Achter, lijsttrekker voor N-VA in Schaarbeek
© N-VA
| Cieltje Van Achter

Cieltje Van Achter (N-VA): “Sluikstorten, verkeersovertredingen en agressie kordaat bestrijden, een echt mobiliteitsen verkeersveiligheidsplan, en een transparant én tweetalig bestuur.”

Analyse: Jong geweld tegen oude rot

Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) haalde Schaarbeek de afgelopen achttien jaar mee uit het slop, na decennia verloederingsbeleid. Daar pakt hij graag mee uit, maar de laatste tijd kwam de klad erin. De inwoners morren, en Clerfayt lijkt blind voor hun verzuchtingen. Toch lijkt niemand vooralsnog zijn positie te kunnen bedreigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?