— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

PVDA Molenbeek: 'Niet echt tevreden over de communicatie van de PS'

© Kris Hendrickx-BRUZZ
| Dirk De Block, lijsttrekker voor PTB*PVDA+ in Sint-Jans-Molenbeek.

Dirk De Block, die voor PTB-PVDA de coalitiegesprekken in Sint-Jans-Molenbeek voert, heeft woensdagavond laten weten dat hij niet meteen opgezet is met de communicatie van Catherine Moureaux, kandidaat-burgemeester voor PS, en Ecolo. Ecolo stapte uit de onderhandelingen nadat er volgens de partij te weinig garantie op 'goed bestuur' werden gegeven.

brussel kiest logo transparant 500px

"Mevrouw Moureaux heeft wat moeite met de realiteit als ze wil doen geloven dat Ecolo de onderhandelingstafel heeft verlaten omdat de PVDA er ook bij zat. De fundamentele reden waarom Ecolo is vertrokken, is het ontoereikende antwoord van de PS over goed bestuur. Ook wij vonden het antwoord trouwens ontoereikend," zegt De Block.

Catherine Moureaux, die voor de PS de onderhandelingen leidt en kandidaat-burgemeester is in Molenbeek, had eerder gezegd dat Ecolo de onderhandelingen over een mogelijke rood-groene coalitie had stopgezet, omdat de ecologisten niet wilden besturen met de PTB-PVDA.

Ecolo had eerder laten weten dat ze geen garanties had gekregen dat de PS van Catherine Moureaux een andere partij was dan de PS van Catherines vader, Philippe Moureaux, die jarenlang de plak zwaaide in Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?