— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Joost-ten-Node

N-VA komt op de valreep ook in Sint-Joost op

© Godfried Roelant
| De persvoorstelling waar N-VA aankondigde zeker in 10 Brusselse gemeenten op te komen. Het zijn er uiteindelijk 13 geworden.

Ook in Sint-Joost-ten-Node komt N-VA op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee staat de teller voor de N-VA uiteindelijk op 13 Brusselse gemeentes. Dat zijn er drie meer dan bij de vorige stembusgang.

brussel kiest logo CTA

Zaterdag was voor alle partijen de deadline om hun lijsten met kandidaten in te dienen. De gemeenteraadsverkiezingen zelf zijn op 14 oktober.

Waar N-VA oorspronkelijk plande om in 11 gemeenten op te komen, kwam daar later nog Elsene bij. En op de valreep mag ook Sint-Joost-ten-Node aan het rijtje toegevoegd worden, bevestigt Jan Hellemans, woordvoerder van de Brusselse partijafdeling aan BRUZZ.

“We waren hard aan het werk om ook in Sint-Joost nog een lijst in te dienen en dat is ook gelukt”, klinkt het. In de gemeente waar Emir Kir (PS) de scepter zwaait, komen de Vlaams-nationalisten op met twee kandidaten. Lijsttrekker is de voorzitter van de lokale N-VA-afdeling Kris Van Doorsselaere, gevolgd door ondervoorzitter Christiane Gabriels.

Ook in 2012 kwam N-VA al op in de gemeente, toen nog met Lieven Tack op kop, de adjunct-kabinetschef van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

De Vlaams-nationalisten komen zo in 13 Brusselse gemeenten op, al schommelt het aantal kandidaten per lijst wel sterk. Waar in sommige gemeenten zoals Sint-Joost amper twee of drie kandidaten op de lijst staan, zijn dat er in de Stad Brussel 17.

Volgens woordvoerder Hellemans is het overigens een bewuste keuze om overal aparte lijsten in te dienen. “Wij hebben een eigen plan en zijn daar ten volste van overtuigd”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?