20180108 Olivier Maingain voorzitter DéFi 28 juli 2017 1380 980px

| Olivier Maingain, burgemeester in Sint-Lambrechts-Woluwe en voorzitter van Défi.

Liénart blijft enige Nederlandstalige schepen in Sint-Lambrechts-Woluwe

© Belga
25/10/2018

Ook in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn de schepenzitjes verdeeld. Burgemeester Olivier Maingain (Défi) kiest voor continuïteit, met heel wat ervaren schepenen rond hem. Onder hen ook de onafhankelijke Xavier Liénart, die de enige Nederlandstalige in het college blijft.

De Lijst van de Burgemeester van DéFi-voorzitter Maingain was de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, met 25 van de 37 zetels in de gemeenteraad. Hij vulde zijn absolute meerderheid aan met Wolhu, een lokale lijst van CDH-signatuur.

Xavier Liénart, vertrouweling van Maingain en de enige Nederlandstalige in het schepencollege, wordt bevoegd voor Budget en Financiën. Liénart is samen met Georges De Smul (CD&V) en Kurt Deswert (Open VLD) de enige Nederlandstalige verkozene in de gemeenteraad.

Xavier Liénart, plaats 13 op de Liste du Bourgmestre in Sint-Lambrechts-Woluwe

| Xavier Liénart, de enige Nederlandstalige schepen.

Andere schepenen

Eerste schepen wordt Isabelle Molenberg. Zij zal onder meer ook bevoegd zijn voor Senioren, Familie, Pensioenen en Gelijke Kansen. Daarna volgen Michèle Nahum (Handel, Ontwikkeling en Juridische Zaken), Eric Bott (Sport, Jeugd en Werk) en Jacqueline Destree-Laurent (Bevolking, Kinderopvang, OCMW).

Gregory Matgen wordt schepen van Duurzame Ontwikkeling, Dierenbescherming, Leefmilieu en Mobiliteit. Philippe Jaquemyns krijgt Openbare Ruimte en Delphine de Valkeneer wordt schepen voor Stadsontwikkeling. Fabienne Henry wordt OCMW-voorzitster. Jean-François Thayer is de enige Wolhu-schepen in het College. Hij wordt bevoegd voor Wonen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Kiest 2018: Sint-Lambrechts-Woluwe , Politiek , Olivier Maingain , Xavier Liénart , Brussel Kiest 2018

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni