Lijsttrekkers aan het woord: Sint-Pieters-Woluwe

Tim Devriese
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Benoît Cerexhe, lijsttrekker voor LB in Sint-Pieters-Woluwe

| Benoît Cerexhe


Benoît Cerexhe (LB): “Ik wil de gemeente verder laten evolueren. We willen dat het hier goed wonen is, met aangename openbare ruimtes, veilig verkeer en betere banden tussen de burgers. We zijn nu al de groenste gemeente van Brussel, maar we willen een voorbeeldgemeente worden voor de rest van het land wat groene economie en digitale dienstverlening betreft.”

Serge de Patoul, lijsttrekker voor Défi in Sint-Pieters-Woluwe

| Serge de Patoul


Serge de Patoul (Défi): “Défi staat garant voor goede openbare fi nanciën en een degelijk bestuur. We focussen op twee punten. De convivialité, het gezellig samenleven, is essentieel voor de sociale cohesie. En we gaan daarnaast voor goed bestuur. We zullen veel aandacht hechten aan heldere communicatie. Want iedereen moet mee.”

Alexia Bertrand, lijsttrekker voor Open MR in Sint-Pieters-Woluwe

| Alexia Bertrand


Alexia Bertrand (Open MR): “De belastingen moeten naar omlaag, het sportcentrum moet dringend vernieuwd worden en de gemeente moet een tandje bijsteken om de vergrijzing op te vangen. Er moet een centraal infopunt komen voor senioren. De gemeente is goed bedeeld, we kunnen dit alleen verwezenlijken. We gaan de gemeente niet verder verkopen aan het gewest voor subsidies.”

Caroline Lhoir, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Sint-Pieters-Woluwe

| Caroline Lhoir


Caroline Lhoir (Ecolo-Groen): “Wij willen van Sint-Pieters-Woluwe een voorbeeldgemeente maken op het vlak van participatie, groen energiebeleid en solidariteit. Kangoeroewoningen, bioproducten, meer fi etsers op straat en een groot participatief budget moeten daarvoor zorgen.”

Cécile Vainsel, lijsttrekker voor PS/SP.A in Sint-Pieters-Woluwe

| Cécile Vainsel


Cécile Vainsel (PS-SP.A): “De burgers zijn tijdens deze legislatuur niet genoeg geraadpleegd. We moeten met alle burgers samen de grote werven van de gemeente aanpakken. We willen de lokale democratie heruitvinden. De gemeente moet dringend beter communiceren en het vele beschikbare geld besteden aan solidariteit voor alle generaties Woluwenaars.”

Analyse: blauw zint op wraak

Het lommerrijke Sint-Pieters-Woluwe stevent af op een bitse verkiezingsstrijd. De liberale oppositie, onder leiding van MR-politica Alexia Bertrand, zint op wraak, maar huidig burgemeester Benoît Cerexhe vindt zes jaar bestuur niet genoeg en gaat voor een tweede termijn. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Kiest 2018: Sint-Pieters-Woluwe , Benoît Cerexhe , Serge de Patoul , Alexia Bertrand , Caroline Lhoir , Cécile Vainsel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni