— Brussel kiest in jouw gemeente

Vorst

Vorst installeert als laatste gemeente nieuw schepencollege

Stéphane Roberti (Ecolo),toekomstig burgemeester in Vorst Stéphane Roberti (Ecolo),toekomstig burgemeester in Vorst
© Ecolo-Groen
| Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst.
© Ecolo-Groen
| Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst.
Updated: 19-12-2018 - 07:59

Alle gemeentes hebben begin december hun nieuwe schepencollege ingehuldigd, op Vorst na. Daar werd de installatie door een laattijdige meerderheidswissel uitgesteld. Dinsdagavond is het college, een coalitie van PS/SP.A en Ecolo-Groen, dan toch geïnstalleerd. Een Vlaamse schepen was er nog niet bij, Esmeralda Vandenbosch wordt pas in januari ingezworen.

Na wekenlange gesprekken met MR, CDH en later ook Défi, besloot Ecolo-Groen dan toch opnieuw in zee te gaan met haar eerste keuze PS/SP.A. Om die reden werd het nieuwe schepencollege niet op 4 december ingehuldigd, maar pas op 18 december.

Burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) is tevreden over de mix van oude en nieuwe schepenen in het schepencollege. Schepenen als Mariam El Hamidine (Ecolo) en Charles Spapens (PS) zaten de vorige legislatuur al in de meerderheid.

Nieuwe gezichten zijn Maud De Ridder (Ecolo) met een achtergrond als onderwijzer, Fatima El Omari (Ecolo), OCMW-medewerkster en Alain Mugabo (Ecolo), kabinetsmedewerker van de burgemeester van Watermaal-Bosvoorde. En tijdens de volgende gemeenteraad op 21 januari wordt Esmeralda Vandenbosch (Groen) officieel aangesteld als Nederlandstalige schepen.

De nieuwe meerderheid gaat voor een levendige, solidaire democratie met oog voor het klimaat. Daarnaast wil ze publieke ruimte renoveren en extra crèches openen. Ook vindt dit schepencollege preventie belangrijk, en wil het nieuwe projecten voor tewerkstelling in gang zetten. Tot slot gaan de socialisten en de ecologisten voor een verbeterde sport- en culturele infrastructuur en zet ze in op netheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?