Nieuwe Brusselse kunstbeurs Twenty brengt hulde aan de 20ste eeuw

© Twenty
| Twenty laat kunststromingen zien als Art Nouveau, Art Deco, Brabants fauvisme, de School van Sint-Martens-Latem, het surrealisme, de CoBrA-beweging, de Jonge Belgische Schilderkunst, maar ook vintage meubels, conceptuele kunst en street art.

In Paleis 3 op de Heizel is woensdag de eerste editie van de gloednieuwe kunstbeurs Twenty van start gegaan. Van 12 tot 15 mei kan het publiek er de diverse kunststromen uit de 20e eeuw ontdekken. Twenty hoopt zo nieuwe profielen aan te trekken van verzamelaars, decorateurs en professionals uit de kunstmarkt.

Twenty is een nieuw initiatief van Fairtime, het team achter de Antica-beurs in Namen. Op een moment dat kunstbeurzen zich meer op een lokaal publiek richten, willen zij die nabijheid extra in de verf zetten door toegankelijk tewerk te gaan. Het vernieuwende concept focust daarom specifiek op de vele artistieke stromingen die elkaar in de 20ste eeuw opvolgden. Het gaat van Art Nouveau, Art Deco, Brabants fauvisme, de School van Sint-Martens-Latem, het surrealisme, de CoBrA-beweging, de Jonge Belgische Schilderkunst tot vintage meubels, conceptuele kunst en street art.

Het publiek dat de beurs wil bereiken, zijn onder meer de nieuwe verzamelaars, de generatie millennials die steeds actiever wordt op de kunstmarkt. Om de kwaliteit te behouden, is gekozen voor een beperkt aantal van honderd exposanten uit binnen- en buitenland. Zij werden gekozen door een selectiecomité van onafhankelijke deskundigen. Donderdag vindt de vernissage van Twenty plaats, nadien loopt het evenement nog drie dagen door tot zondag 15 mei.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?