Live

Grote namen en prachtig weer: dit was de tweede dag van het CORE Festival

28/05/2023
Updated: 28/05/2023 23.35u

Na een eerste geslaagde namiddag en avond van Core Festival schuiven we aan voor de tweede dag. Eentje waarop Moderat, alt-J, Little Simz en Unkown Mortal Orchestra de affiche kleuren. Wij verzamelden hieronder interviews, live muziek en reviews.

Review: ALT-J

Geef toe, ALT-J was een bizarre headliner voor CORE. De Britse indieband kweet zich beleefd van zijn taak maar sprankelde niet genoeg. Lees de volledige review.

20230528 CORE DAG 2 DSC08216-Verbeterd-NR

| ALT-J

Review: Little Simz

De keizerin van de hedendaagse hiphop kwam hard en sneed diep, schipperde tussen party en poëzie, sloeg en zalfde. Het onbetwiste hoogtepunt van deze CORE-editie? Vooruit dan maar: jazeker! Lees hier de volledige review.

20230528 CORE DAG 2 DSC01504

| Little Simz

Review: Unknown Mortal Orchestra

Zo strak en hartstochtelijk als op CORE hebben we Unknown Mortal Orchestra nog niet vaak gehoord. Wat een triomf. Lees hier de volledige review.

Alt-J bandlid Gus over hun samenwerking met andere artiesten op CORE

Bandlid Gus van Alt-J komt voor hun optreden nog even babbelen met Gailor. Ze hebben het onder meer over de samenwerking van Alt-J met andere gasten van CORE zoals Pusha T en Little Simz. En voor toekomstige collabs halen ze misschien wel inspiratie uit de line-up: "Van wat we gehoord hebben, zouden we heel graag eens samenwerken met Goldband."

Review: Goldband

We hadden zo onze twijfels bij de aanwezigheid van Goldband op de affiche van CORE. Want was dit geen festival voor fijnproevers, voor fans van kwaliteitshiphop en hippe jazzvernieuwers? En: hadden we met een rondje Rock Werchter, Pukkelpop en AB niet genoeg Goldband op ons bord gehad in dit Belgenlandje? Lees het antwoord in onze review.

20230528 CORE DAG 2 DSC01129

| Goldband op CORE

Zangeres Olivia Dean over haar samenwerking met Jordan Rakei en Loyle Carner

Binnen een maand komt haar eerste album Messy uit, maar vandaag stond ze al op het Endomapodium op CORE. Olivia Dean is amper 23 en werkte al samen met artiesten zoals Rudimental, Jordan Rakei en Loyle Carner. En met die laatste zou ze graag volgend jaar optreden op de derde editie van het Brusselse festival.

Review: Kokoroko

Als jazz zo mooi aardt op CORE, nou, dan afrobeat vast ook, moeten de programmatoren hebben gedacht. En zie: Kokoroko schitterde en straalde volgens onze muziekrecensent. "Een wonderlijke kers op de verrukkelijke patisserie die de festivalaffiche is." Lees hier de volledige review.

20230528 CORE DAG 2 DSC00877

| Kokoroko op CORE

Gailor test de kennis van Kokoroko over België

Kokoroko trad op op de mainstage op CORE en genoot er duidelijk van. Ze riepen vanop het podium dat ze graag in België zijn. Volgens de bandleden zijn festivals bij ons altijd goed geörganiseerd en is de sfeer ook telkens fenomenaal. Daarop test Gailor even kort de kennis van de groep over ons kleine landje.

Deze bezoekers komen recht van de 20 km door Brussel feesten op CORE

Vandaag is het niet enkel de tweede dag van het CORE Festival, maar ook de loopwedstrijd 20km door Brussel vond deze ochtend plaats. Maya spotte enkele sportieve feestgangers met medailles rond hun nek. Ze vroeg hen wat het geheim is om na het lopen nog zoveel energie te hebben om te feesten.

Review: JPEGMAFIA

"My name is Jpeg motherfucking Mafia and I came to play some music for you." De Amerikaanse rapper JPEGMAFIA zei keurig waar het op stond. Wat volgde, deed 'boem!'. Lees hier onze review.

20230528 CORE DAG 2 DSC00802-Verbeterd-NR

| JPEGMAFIA op CORE

JPEGMafia blikt samen met Gailor vooruit op zijn optreden op het Endomapodium

De Amerikaanse rapper komt nog maar net van een festival in Londen, maar is al volledig klaar voor zijn optreden straks op het Endomapodium. Hij begon ooit onder de naam DeVaughn Hendricks en keek toen op naar de rapper Danny Brown. Ondertussen is de cirkel rond en brachten ze samen het album Scaring the Hoes uit. "Maar vandaag zal Danny niet mee optreden", lacht JPEGMafia.

Reporter Maya spotte Remco Evenepoel aan de mainstage

Gisteren werden op het festival verschillende bekende Vlamingen gespot. Zo konden we bijvoorbeeld Kevin Janssens, Tom Waes en Mathieu Terryn tussen de andere feestgangers zien dansen. En ook vandaag zijn er weer enkele bv's aanwezig. Zonet werd Remco Evenepoel door onze reporter gespot aan de mainstage: "Ik kijk enorm uit naar het optreden van Goldband."

Review: Glints

"Ballen van staal, die Glints. De Antwerpse rapper struinde in z’n uppie het hoofdpodium van CORE op om een langzaam aanzwellend publiek te trakteren op nieuwe muziek. De middagzon mokerde op onze schedels, de migraine van de voorbije CORE-nacht beukte nog op ons neusbeentje, een middernachtelijke hamburger liet zich vooralsnog niet verteren, maar kijk: we waren verdorie méé." Onze muziekman Sasha Van der Speeten recenseert. Lees hier de volledige review.

20230528_DAG_2_CORE_GLINTS_(c)_Cato Beljaars (BRUZZ)

| Glints op CORE

Glints opende vandaag de mainstage om half twee

Glints had vandaag de eer om te openen op de mainstage Ardo. Hij bracht nummers van zijn eerdere album Choirboy, maar ook hits zoals Roma van zijn nieuwste album The Dark. Hij zal deze zomer nog te zien zijn op onder andere Les Ardentes en Suikerrok. En toch vindt hij kiezen tussen een festival of zaalshow zoals kiezen tussen chocolade en frietjes, onmogelijk dus!

Twee festivalgangers nemen het tegen elkaar op tijdens de SWET-hot sauce test

Alsof het nog niet warm genoeg is vandaag, laat Maya twee festivalgangers het opnemen tegen elkaar in een wedstrijdje pikante saus eten. De stand van SWET, het Brusselse hot sauce bedrijf, laat bezoekers proeven van hun pikante sauzen. Maar deze twee beslissen om het spel wat op te krikken en zoveel mogelijk lepels van de heetste saus te eten.

Mosley JR. blikt terug op hun optreden

Mosley JR. zijn dj's die onder het nieuwe platenlabel van CORE zelf vallen. CORE Records wil zo een platform bieden aan elektronische, alternatieve, zelfstandige artiesten. Vandaag draaiden ze al een uur op de AltVerdastage en nu zullen ze nog JPEGMafia, Jasper Tygner en Unknown Mortal Orchestra een bezoekje brengen.

Voetbalsupporters van Antwerp en Union begraven de strijdbijl op CORE

Een festival, een loopwedstrijd, maar ook een belangrijke voetbalmatch tussen Union Saint-Gilles en Antwerp. Het was een drukke zondag op z'n zachtst uitgedrukt. Reporter Maya liep op de festivalweide van elke voetbalploeg een supporter tegen het lijf en liet ze uitvechten welke ploeg de beste is. Uiteindelijk besluiten ze de vrede te bewaren voor de laatste uren op CORE.

BRUZZ ICE-dj Rokia Bamba draait vandaag op de Domostage

Net zoals gisteren draaien er vandaag heel wat dj's uit de BRUZZ ICE avondprogrammatie op het Domopodium. Rokia Bamba zit sinds Pride op een wolkje en vandaag draait ze ook op CORE. Ze heeft haar set niet helemaal van begin tot einde uitgestippeld omdat elk optreden voor haar anders is. "Wat ik draai, hangt veel af van de mensen die voor me staan. Ik weet nooit welke plaat uiteindelijk de sfeer zal doen losbarsten", klinkt het.

Maya polst of de feestgangers klaar zijn voor dag twee

Onze reporter Maya polst even bij enkele feestgangers of ze er vandaag nog steeds evenveel zin in hebben. Dankzij tickets van BRUZZ kunnen ze vandaag voor een tweede keer komen genieten in het Ossegempark. Op hun lijstje van niet te missen artiesten: Sherelle.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni