Goede muziek, een losse sfeer en veel schoon volk: dit was dag één van het CORE Festival

27/05/2023
Updated: 28/05/2023 16.15u

De eerste dag van het tweedaagse CORE Festival zit erop. Wij waren er live bij in het Ossegempark en interviewden tal van dj's en artiesten. Die interviews kan je hier samen met sfeerverslagen en reviews van onze muziekkenner Sasha Van der Speeten terugvinden. Zondag zijn we er opnieuw live bij.

Angèle, Pusha T, Pink Pantheress, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, The Blessed Madonna... Het zijn maar een paar headliners die zaterdag een van de zes podia van CORE sierden. Daarnaast vielen er ook nog heel wat muzikale ontdekkingen te vinden. BRUZZ struinde samen met jou over de festivalweide, op zoek naar de pareltjes die er te rapen vielen.

Review: Angèle

Angèle begroette ons in het Frans en in het Nederlands, zoals een ongeschreven wet in Brussel ons dat… euh… voorschrijft. Ze beklemtoonde hoe opgetogen ze was in haar stad te kunnen spelen. Fijn, alleen waren we niet van bij ’t begin mee. Lees hier de volledige review.

Review: Charlotte Adigéry & BOLIS PUPUL

"Go back to the country where you belong". U en ik zongen de tekst van 'Blenda' alweer jolig mee met Charlotte Adigéry en BOLIS PUPUL, alsof het om een evergreen gaat. Tiens, komt deze show intussen niet in aanmerking voor één of andere canon? Lees hier onze volledige review.

20230527_CORE_Charlotte Adigéry_(c)_Cato Beljaars (BRUZZ)

Review: NxWorries (Anderson .Paak x Knxwledge)

20230527 CORE DAG 1 DSC00171

| Nx Worries (Anderson .Paak x Knxwledge)

"Rare show. Intrigerend. Cool ook. Maar geen moment overrompeld." Zaterdag was Anderson .Paak de enige échte internationale superster op CORE. Als één helft van het duo NxWorries serveerde hij welig niet het type show dat het poppubliek verwachtte. Lees hier onze volledige review.

Review: Pink Pantheress

20230527_CORE_DAG_1_DSC00040_(c)_Cato Beljaars (BRUZZ)

| PinkPantheress

Voor de goede verstaander: we love PinkPantheress. Maar op CORE maakte ze het ons wel erg moeilijk om van haar te blijven houden. Lees hier onze review.

Het eten op CORE valt duidelijk in de smaak

Goede muziek, coole kunstinstallaties, maar ook lekker eten kan niet ontbreken op CORE Festival. Er staan verschillende foodkraampjes, maar de traditionele frietjes blijven toch een favoriet. Maya deed alvast een taste test.

Review: Pusha T

De Amerikaanse rapveteraan Pusha T demonstreerde hoe je dat nu ook weer doet, een festival inpakken met rauwe hiphop. Grandioos. Lees hier de volledige review door muziekman Sasha Van der Speeten.

20230527 CORE DAG 1 DSC09719

| Pusha T

Superfans van Angèle wachten al aan het Ardopodium voor haar optreden straks

Hoewel Angèle pas om 23.30 uur optreedt, verzamelen in de late namiddag de eerste fans al aan het Ardopodium. Ze dragen speciale outfits met veel glitter en kroontjes. Een van de fans heeft de handtekening van de zangeres laten tatoeëren tijdens haar tour in de Verenigde Staten. Maya test even de kennis van de superfan aan de hand van een kort quizje.

Review: Domi & JD Beck, Masego en Yussef Dayes

20230527 CORE DAG 1 DSC09565-Verbeterd-NR

CORE een dancefestival? Not quite. De jazz kreeg er evengoed z’n plekje, zij het de geestverruimende variant. Onze muziekman Sasha Van der Speeten recenseert de optredens van Domi & JD Beck, Masego en Yussef Dayes: Jazz op CORE: snoepgoed voor hardleerse Brusselaars.

KID $LANG blikt terug op zijn dj-set op de Domostage

Naast Femifè en Leeberation draaide ook dj KID $LANG op het Domopodium. Hij was wat zenuwachtig omdat hij vooraf niet wist hoe de sfeer zou zijn. Maar mits een paar aanpassingen aan zijn set kan hij toch tevreden terugblikken op de voorbije twee uur. Nu zal hij nog optredens meepikken van onder andere Pusha T en Pink Pantheress.

Ook de kunstinstallaties vallen in de smaak bij de bezoekers

Op CORE draait het niet enkel om de muziek, maar ook om de kunstinstallaties. Deze bezoeker toont aan Maya hoe zo'n installatie werkt. Ze is alvast goed aan het vieren, want deze week is het haar vrijgezellenfeest vooraleer ze binnen drie weken trouwt: "Vanavond is het nattebroekjesavond."

Maya neemt een kijkje aan de Domostage waar onze eigen BRUZZ-dj's draaien

Vandaag draaien onze eigen BRUZZ-dj's op het Domopodium. Maya gaat bij de feestgangers eens polsen of die dansbeentjes al opgewarmd zijn ondertussen. "De sfeer hier krijgt een dikke 9 op 10 en ik kom volgend jaar zeker terug", klinkt het.

BRUZZ ICE- dj Leeberation draait op Domostage vanaf 18 uur

Ook BRUZZ ICE-dj Leeberation draait vandaag op de Domostage. Hij zal twee uur lang een mix draaien van gospel, drum and bass en housemuziek: "Ik heb maar twee uur om mezelf volledig te kunnen uiten." Ook hij blijft na zijn set nog wat rondhangen op de weide en zal zeker nog Romy gaan bekijken op het AltVerdapodium.

Govert en Patrick komen voor het tweede jaar op rij naar CORE

Maya snuift voor ons de sfeer op op de festivalweide. Daar liep ze Govert en Patrick tegen het lijf die voor het tweede jaar op rij naar CORE komen. De twee komen vanuit Antwerpen en Oost-Vlaanderen genieten in het Ossegempark van de artiesten: "Vorig jaar kwamen we voor het eerst en we vonden het fantastisch. Dit is een topevenement vol fun, muziek, liefde en diversiteit."

Zangeres RORI opende op mainstage Ardo

Voor zangeres RORI was haar optreden op de mainstage van CORE haar grote opener van een druk festivalseizoen. "In het begin is het altijd even moeilijk omdat je tijdens de productie van je muziek soms wat vergeet hoe druk een zomer vol optredens kan zijn. Maar uiteindelijk houd ik er wel van en is dit voor mij eigenlijk geen werk."

Review: Mavee, RORI en Ravyn Lenae

20230527 CORE DAG 1 DSC09225

| Ravyn Lenae

Volgens onze muziekkenner Sasha Van der Speeten ging het festival vlotjes van start dankzij drie tot de verbeelding sprekende zangeressen. 't Was een gepaste soundtrack bij het stralende weer. Lees hier zijn review van Mavee, RORI en Ravyn Lenae: Beloftevolle popnimfen trappen CORE af: 'Sensueel smelten in de zon'

BRUZZ ICE-dj Femifè opende op stage Domo

De Brusselse dj Femifè draait vaak tijdens onze avondprogrammatie op BRUZZ ICE. Ze opende om 12 uur de Domostage met een set van twee uur. Ze heeft voor de rest van de dag al haar lijstje gemaakt van artiesten die ze nog aan het werk wil zien. Onder andere Pink Pantheress en Nx Worries mogen daarop niet ontbreken volgens Femifè.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni