Review | Charlotte Adigéry & BOLIS PUPUL op CORE: klaar voor de canon

Sasha Van der Speeten
© BRUZZ
27/05/2023

"Go back to the country where you belong". U en ik zongen de tekst van 'Blenda' alweer jolig mee met Charlotte Adigéry en BOLIS PUPUL, alsof het om een evergreen gaat. Tiens, komt deze show intussen niet in aanmerking voor één of andere canon?

Charlotte Adigéry had voor de verandering voor een kikkergroene outfit gekozen, met bijbehorende pastelblauwe bril vol franjes, frengels en frutsels. Zou ze outfitadvies van Grace Jones hebben gekregen toen ze eind vorig jaar diens voorprogramma speelde in Los Angeles?

Met haar trouwe kompaan en mede-Gentenaar BOLIS PUPUL schoot ze als weerlicht door de songs van haar exquise debuut Topical Dancer. Die show zagen we al in de Brusselse AB en op allerlei festivals, maar op CORE viel het op hoe het duo het klankarsenaal van zijn onweerstaanbare elektrotracks heeft getweakt, verbasterd of herschikt. Never a dull moment. Nu ja, ook een felgroen supergirlkostuumpje kan al eens wonderen doen.

"Mijn vader heeft Alzheimer en is vanmiddag ontsnapt uit het woon-zorgcentrum", zo vertelde de zangeres, "We hebben heel de namiddag naar hem gezocht." Zo bleek. Eind goed: Adigéry plaatste een oproep op Instagram die massaal werd gedeeld. Haar vader werd teruggevonden. "Dat gaan we vanavond vieren", klonk het, "met muziek en mooie mensen". Onnodig te vermelden dat het sfeertje vanaf dat moment niet meer stuk kon.

Charlotte en BOLIS flikten het 'm opnieuw naadloos. Voor een zoveelste keer slalomden ze olijk tussen pret en ironie, spoten ze fluoroze crème fraîche over maatschappelijke wonden, mixten ze punk met performance art. En dansten ze meer dan één duivel uit het vege lijf.

‘t Is intussen een show geworden die ons als surrealistisch volkje anno 2023 tekent zoals weinig performances dat doen. Als daar nog geen canon voor bestaat, mag die nú worden uitgevonden.

Volg ook op dag twee CORE Festival, live bij BRUZZ tussen 16u en 20u. Luister via 98.8 FM of via de livestream op BRUZZ.be.

Lees ook:

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni