BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© PhotoNews
| Het nachtleven is terug van weggeweest.

Niet alleen kan je vanaf vanavond opnieuw uitgaan in één van de vele clubs die de stad rijk is, er staan ook opnieuw heel wat culturele evenementen op het programma. De wereldmuziekgroep Tamala geeft een belangrijk concert in Muziekpublique, en je kan naar een tentoonstelling over het maatschappelijke leven in Congo. Kinderen kunnen zich uitleven op het Herfstival van gemeenschapscentrum Op-Weule.

NACHTLEVEN

De clubs openen vandaag opnieuw feestelijk de deuren, na achttien maanden lockdown. Enkel feestvierders met een coronapas zijn welkom in clubs zoals Fuse, Mirano en La Cabane. Lees hier meer over de heropening van de clubs.

NACHTLEVEN
1/10 > 2/10
Verschillende locaties in Brussel, https://www.fuse.be/

1760_plein_air_by_fuse_3_-_isaac_ponseele.jpg

CONCERT

In Muziekpublique stelt de groep Tamala zijn nieuwe album voor. De groep bestaat uit twee Senegalezen, waaronder kora-virtuoos Bao Sissoko, en de Belgische violist Wouter Vandenabeele. Zo biedt Tamala een interessante mengeling van Afrikaanse en Europese cultuur. Lees hier meer over Tamala en het concert.

TAMALA
01/10, 20.00

Moliere Theater, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3
Muziekpublique,
https://muziekpublique.be

lumba.jpg

EXPOSITIE

Het Geopolis Fotojournalistiek Centrum presenteert een tentoonstelling ‘Congo in Conversation’ van 9 september tot 24 oktober. De expositie vindt plaats op drie locaties: in de toonzaal van Géopolis (in het Ateliers des Tanneurs); aan de poorten van het Egmontpark en in de Ascenseur, het nieuwe café/radio van Géopolis. Een uniek gezamenlijk initiatief dat de menselijke, sociale en ecologische uitdagingen documenteert waarmee de Democratische Republiek Congo vandaag wordt geconfronteerd.

CONGO IN CONVERSATION
Tot
24 oktober
Huidevettersstraat 58-60
Brusselsmuseum,
https://www.brusselsmuseums.be

640px-martial_papy_in_beni_drc.jpg
© Wikimedia
| Journalist Martial Papy in het oosten van de Democratische Republiek Congo.

HERFSTIVAL

Gemeenschapscentrum Op-Weule biedt dit weekend Herfstival. Het is een dag vol theaterentertainment voor kinderen en gezinnen, maar ook senioren vinden er hun gading. Er staan workshops, lezingen, theatervoorstellingen en jazz-initiaties voor kinderen op het programma. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

HERFSTIVAL
2/10 > 3/10

Sint-Lambertusstraat 91
Op-Weule vzw, https://www.opweule.be/

RONDLEIDING

Wie het in dit herfstweekend graag tot rust komt, kan kiezen voor een wandeling in de Marollenwijk, georganiseerd door de organisatie Brusselsbyfoot. Onder de noemer '100 jaar strijd' ontdek je unieke volksplekjes waar de lokale bewoners met trots tegen de onderdrukking en gevaren als armoede en gentrificatie hebben gestreden. Kleine anekdotes onderweg maken het bezoek interessanter en informatiever.

100 JAAR STRIJD
3/10, 11:00
Marollenwijk, https://brusselsbyfoot.regiondo.nl

rue_du_chevreuil_-_reebokstraat_-_boule_et_bill_-_roba_1992-eda_1451_c_visit.brussels_-_eric_danhier.jpg
Marollen, Brussel.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?